Ook dit seizoen blijkt de Harelbeekse nestbak een schot in de roos. Drie slechtvalkjongen worden er momenteel grootgebracht door hun ouders. Ze kregen de naam Vic, Zita en Ami.
Bart Augustijns Ook dit seizoen blijkt de Harelbeekse nestbak een schot in de roos. Drie slechtvalkjongen worden er momenteel grootgebracht door hun ouders. Ze kregen de naam Vic, Zita en Ami.

Ook slechtvalkenjongen in Harelbeke

Wie slechtvalkenjongen wil spotten, kan niet alleen terecht in Kortrijk, maar ook in Harelbeke. Daar werden 3 jongen geboren, die weldra het nest verlaten.

In 2004 werd op een toren van de elektriciteitscentrale van Harelbeke een nest voor slechtvalken geplaatst. In 2008 maakte een koppel slechtvalken er hun thuis, in 2009 werden de eerste slechtvalkenjongen er geboren. Sindsdien zagen er al verschillende slechtvalkenjongen het levenslicht. Ook dit seizoen blijkt de nestbak een schot in de roos. Drie kuikens worden er momenteel grootgebracht door hun ouders. Binnenkort verlaten Vic, Zita en Ami. De jongen worden elk jaar geringd, zo kan gevolgd worden waar de jongen naartoe trekken. Andere jongen vlogen al uit richting Luik en Damme.

De slechtvalken in Harelbeke krijgen niet zoveel aandacht als het slechtvalkenjong in Kortrijk. Dat komt ongetwijfeld omdat er bij de slechtvalken in Harelbeke geen webcam  opgesteld staat. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer