Gedeputeerde Bart Naeyaert
Benny Proot Gedeputeerde Bart Naeyaert

Provincie West-Vlaanderen vergeet 1 miljoen euro subsidies aan te vragen

De provincie West-Vlaanderen is 1 miljoen euro subsidies kwijt. Dat bevestigt gedeputeerde voor omgevingsvergunningen Bart Naeyaert. Het gaat om erfgoedsubsidies die de provincie toegekend kreeg bij de renovatie van het Grootseminarie van Brugge tussen 2009 en 2011.

Dat bedrag hebben ze echter nooit ontvangen. "De aanvraag voor het ontvangen van de subsidies is niet gebeurd. We onderzoeken nu waar er iets is fout gelopen", zegt gedeputeerde Bart Naeyaert.

Wij snappen zelf ook niet waarom het pas zo laat aan het licht kwam

Bart Naeyaert

De fout werd pas ontdekt bij de jaarrekening van 2018 waarbij de uitgaven en inkomsten werden opgelijst en gecontroleerd. "Wij snappen zelf ook niet waarom het pas zo laat aan het licht kwam. Ook dat moet uitgezocht worden", klinkt het bij Naeyaert.

De griffier zal nu onderzoeken waar er juist fouten gemaakt zijn en of er nog gelijkaardige fouten zijn gemaakt in het verleden. Ook wordt er gewerkt aan een oplossing om dergelijke fouten te vermijden in de toekomst.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • RUDI DE SCHRIJVER

    En dit verteld gedeputeerde Nayaert met een brede glimlach ,prima zo

  • RUDI DE SCHRIJVER

    Het vlot daar ook goed bij de provincie , 7 jaar ten achter in begrotingrekening ?klaar voor enkele c4-en

Lees meer