2 De tankwagen kantelde in de gracht.
LSI De tankwagen kantelde in de gracht.

Tankwagen met 25.000 liter palmolie in gracht

Langs de Lendeleedsestraat in Izegem is dinsdagnamiddag een tankwagen met 25.000 liter palmolie in de gracht gekanteld. De Poolse chauffeur bleef ongedeerd.

De Poolse trucker moest in opdracht van een Nederlandse firma de palmolie naar oliënproducent Cargill op de Izegemse industriezone brengen. Omdat de Noordkaai door wegenwerken is afgesloten, volgde de man een omleidingsweg op zijn gps. Via de Rijksweg stuurde het toestel zijn gevaarte langs de Lendeleedsestraat richting centrum. Daar raakte hij rond 14u plots met zijn rechterwielen in de zijberm. Bijsturen had geen zin meer. De lading palmolie moest eerst overgepompt worden vooraleer de takelwerken konden beginnen. Dat karwei was pas ’s avonds achter de rug.

2 De Poolse trucker wachtte langs de kant van de weg beteuterd op de takelwagen.
LSI De Poolse trucker wachtte langs de kant van de weg beteuterd op de takelwagen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer