Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk

Tot 10 maanden voor ex-drugskoppel voor bezit speed en xtc

Een ex-drugskoppel uit Harelbeke is veroordeeld tot tien en zes maanden cel voor het bezit van drugs. Ze werden door de politie verschillende keren gefouilleerd nadat ze stonden ruzie te maken op straat.

De vrouw had op 9 maart twee spuiten met speed in haar handtas en MDMA. Nadat ze werden opgepakt, vertelden ze de politie dat er nog meer drugs in hun woning lag. Bij een huiszoeking vond de politie inderdaad nog een hoeveelheid speed en gemalen xtc. Ook op vijf december vorig jaar kwam de politie tussen nadat ze openlijk ruzie stonden te maken op straat. Toen vond de politie insulinespuiten en 2,19 gram speed in de bh van de vrouw. De 26-jarige vrouw is volgens haar advocaat ondertussen volledig clean. “Ze werd meegesleept in de drugs door haar ex-vriend maar is daar nu volledig van afgestapt”, pleitte haar advocaat. Haar ex-vriend, een 26-jarige man verscheen niet op de rechtbank. Hij is nu veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van tien maanden en een geldboete van 8.000 euro. Zijn ex-vriendin is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een geldboete van 8.000 euro waarvan 600 euro effectief.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer