Fabian D. wordt zelfs verdacht van een diefstal tijdens theoretische rijlessen.
© Bart Leye Fabian D. wordt zelfs verdacht van een diefstal tijdens theoretische rijlessen.

Veertiger verdacht van diefstallen op eerste werkdag, tijdens rijles en aan politiecommissariaat

Een 40-jarige man uit Westrozebeke toonde volgens het openbaar ministerie veel lef en weinig schaamte bij het plegen van diefstallen. Fabian D. wordt er van verdacht spullen te hebben gestolen tijdens zijn eerste werkdag, tijdens het volgen van theoretische rijlessen en aan de ingang van het politiecommissariaat. Zelf ontkent hij.

Op 10 april ging Fabian D. in Roeselare aan de slag bij een bedrijf. Al op die eerste werkdag vulde hij zijn rugzak met zeep uit een zeephouder, plooimeter, breekmes, een slijpschijf en een werktoestel van een collega. Hij vluchtte weg, maar kon toch geklist worden. Zijn rugzak bleek hij al verstopt te hebben. Na verhoor over een fietsdiefstal ging hij volgens de openbare aanklager aan de ingang van het commissariaat in Kortrijk opnieuw met een koersfiets aan de haal. In Harelbeke wordt hij er van verdacht een koersfiets van een fietsendrager te hebben gestolen. “Enkel vermoedens, geen bewijzen”, aldus de advocaat van Fabian D. 

Tijdens het volgen van theoretische rijlessen bij rijschool Erasmus ging hij volgens het openbaar ministerie met een thermostatische kraan uit de gang aan de haal. “Hij was de enige die twee keer het leslokaal verliet, kwam na de pauze vijf minuten te laat terug en had bloed aan de hand”, aldus de advocate van rijschool Erasmus, die een schadevergoeding vroeg. Fabian D. ontkende alles, ook een diefstal in warenhuis Delhaize. “De zelfscan functioneerde niet goed”, luidde zijn uitleg. Vonnis op 12 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer