VIDEO. Kortrijk verwelkomt tweede homobar: “Het zal holebi’s overtuigen om naar onze stad te komen”

Kortrijk zet zich in de markt als een stad waar holebi’s welkom zijn. Dat merk je ook aan het aantal gay bars. The Crisco is zijn monopolie kwijt, nu in Overleie homobar Willem Tell geopend is. “Eén gay bar is te weinig. Het is goed dat er versterking is”, zegt Kurt Vande Sijpe (47) van The Crisco.

Volkscafé Willem Tell in de Brugsestraat (R36) in de wijk Overleie, tegenover het Astridpark, is heringericht als gay bar Willem Tell. Geen anonieme kroeg achter gesloten deuren, maar een homobar die voor iedereen open staat. “Kom gerust binnen, al staat er wel geen biljart meer”, glimlacht bezieler Nico Sanders (40) alias travestiet Nicole De Knock. “We zijn ‘straight-friendly’. Zo komen vrouwen graag naar gay bars, omdat ze hier niet lastiggevallen worden door hetero’s. Ze zijn van harte welkom. Het is absoluut geen donkere homobar. Er is achteraan wel plaats om je af te zonderen, voor wie dat wil. Maar het is geen darkroom. We houden de beschermde schutterstoren achteraan het café trouwens in ere. Handboogschieten blijft hier mogelijk. Zo komt de jeugd er nog oefenen.”

Er zijn meer gay bars nodig. Om er met elkaar kennis te maken, handjes vast te houden en kusjes te geven. Zonder het risico te lopen om raar bekeken te worden.

Dylano Verhaeghe
Willem Tell is vrijdagavond geopend, met een travestieshow.
Henk Deleu Willem Tell is vrijdagavond geopend, met een travestieshow.

Het is super dat er een tweede gay bar is. Het zal holebi’s van buiten Kortrijk overtuigen om naar onze stad te komen.

Kurt Vande Sijpe

Boezemvrienden

De mensen achter de fraai heringerichte horecazaak Willem Tell willen er iets moois van maken: regelmatig thema-avonden en elke tweede vrijdag van de maand een travestieshow, telkens met een gastvedette. Er is bovendien een vrij podium, voor wie zelf spontaan een nummertje wil brengen.

In gay bar The Crisco maken ze zich geen zorgen, nu ook Willem Tell er is. “We zijn net boezemvrienden, zo heb ik mee helpen verbouwen in Willem Tell”, zegt Kurt Vande Sijpe, uitbater van The Crisco. “Omdat één gay bar gewoon veel te weinig is voor een stad zoals Kortrijk. Het is super dat er nu een tweede gay bar is. Het is altijd leuk om van de ene naar de andere bar te gaan. Het zal holebi’s van buiten Kortrijk overtuigen om eens naar onze stad te komen.”

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • benjamin Dhont

    Proficiat Nicole en Dylano met de nieuwe zaak.

  • emil ledure

    Waar is de tijd dat Annie daar woonde!!! Weg en de cafè is ook weg gezakt. T'is al ver gekomen dan ze zo kot moeten van maken en dan nog op Overleie.

Lees meer