Hasselts schepen Habib El Ouakili.
Mine Dalemans Hasselts schepen Habib El Ouakili.

De lijn neemt maatregelen nadat buschauffeur vrouw en kindje van schepen Habib El Ouakili laat staan

De Lijn Limburg zal de nodige stappen zetten nadat maandagmiddag één van hun chauffeurs de echtgenote en het kindje van schepen Habib El Ouakili (sp.a) had laten staan aan een halte. “Uw soort gaat niet mee,” had de chauffeur volgens getuigen naar de vrouw van Marokkaanse origine geroepen. Ook een andere vrouw stapte verbolgen af toen ze de racistische uitlatingen hoorde.

De schepen zelf diende maandag prompt een klacht in bij De Lijn. Hij benadrukte in een Facebookpost wel dat het om een uitzondering gaat. “Iedereen is vol lof over onze Hasseltse buschauffeurs. Vaak zijn ze ook een luisterend oor en worden het goede vrienden van de reizigers,” aldus Ouakili. De Lijn zelf bevestigde maandag al dat de klacht was aangekomen. “Racisme of discriminatie zijn ontoelaatbaar bij ons,” benadrukte woordvoerster Sonja Loos. Vandaag werd naar de versie van de buschauffeur geluisterd. Welke maatregelen De Lijn zal nemen, kon vandaag nog niet meegedeeld worden. “Het onderzoek loopt nog,” zo klinkt het. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Petit

    Ik zou graag de versie van de chauffeur willen weten. Er zijn altijd 2 kanten aan een verhaal.

  • alfons smets

    En zijn versie mogen we natuurlijk niet weten.

Lees meer