Gemeenteraad reageert

Sp.a

Enkel een korte reactie vanuit het partijhoofdkwartier. "De wet is de wet", klinkt het daar. "Als partij hebben wij een politieke beslissing genomen (doelend op het ontslag van Claes en het doorgeven van de sjerp aan CD&V, red.), nu is het aan het gerecht."

Groen

"Wij nemen met grote belangstelling akte van het auditverslag. Aan de bevoegde instanties om verder onderzoek te verrichten. Achteraf beschouwd was dit een minder fraai hoofdstuk in de politieke geschiedenis van Hasselt. De Hasselaar verdient een eerlijk en consequent bestuur en Groen zal dat samen met de vernieuwde bestuursploeg waarmaken", zeggen Joost Venken en Johan Danen.

N-VA

"Het is duidelijk dat de verhoudingen tussen bestuur en administratie niet afdoende geregeld zijn en al zeker niet transparant zijn. Dit is gewoon slecht bestuur", zegt fractieleider Steven Vandeput. "Het is tijd dat het college met concrete en snelle maatregelen komt om dat in orde te brengen. Wij zullen in de gemeenteraad alvast de nodige voorstellen doen."

Vlaams Belang

"Het rapport geeft niet alleen staalharde beschuldigingen, maar roept ook bijkomende vragen op: welke praktijken kwamen nog niet aan de oppervlakte? Daarom eisen wij een volledige doorlichting van alle overheidsopdrachten die toegewezen werden door het huidige Hasseltse stadsbestuur", zeggen Frank Troosters en Chris Janssens.

Open Vld

"Nu blijkt dat bepaalde vermoedens toch door deze onafhankelijke audit worden bevestigd", zegt raadslid Eric Jorissen. "We zijn alleszins tevreden dat de burgemeester zo snel alle partijen heeft ingelicht. We zullen op de gemeenteraad zeker nog op dit dossier terugkomen."


(DMH)

Lees meer