2 Herkenrodesingel
AWEV Herkenrodesingel

Grote hinder tot voorjaar door werken Herkenrodesingel

Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er grote verkeershinder zijn op een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71). Het Agentschap Wegen en Verkeer start eind volgende week met de voorbereiding van vernieuwingswerken.

Met enkele aanpassingen wil het Agentschap Wegen en Verkeer op de Herkenrodesingel twee knelpunten op korte afstand van elkaar aanpakken. Enerzijds is er de veiligheid bij het oprijden van de binnensingel aan de kant van de Slachthuiskaai. Anderzijds is er de doorstroming vanop de Herkenrodesingel aan de verkeerslichten richting de Kempische Steenweg, vlak na de brug over het kanaal. Deze vernieuwing zorgt voor een vlottere en veiligere ontsluiting van de omgeving Blauwe Boulevard.

Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. Vanaf eind oktober zal er aanzienlijke verkeershinder voelbaar zijn. Het verkeer op de Grote Ring rijdt vanaf dan over twee versmalde rijstroken in elke rijrichting. Dat zal zo zijn tot maart 2020. De op- en afrit van de binnensingel blijft steeds beschikbaar in deze fase. De fietstunnel onder de Grote Ring zal niet toegankelijk zijn. Fietsers volgen een omleiding onder de brug van de Slachthuiskaai.

2 file grote ring Hasselt
Borgerhoff file grote ring Hasselt

De komende maanden zijn er nog verschillende openbare werken in uitvoering in de omgeving, zowel door de Stad Hasselt als het Agentschap Wegen en Verkeer. Naast de aanpak van de Herkenrodesingel (R71) zal ook de Kleine Ring (R70) ter hoogte van de Kanaalkom worden vernieuwd, als verbinding tussen de nieuwe ondergrondse parking en de binnenstad. Ook de Gelatineboulevard wordt in gereedheid gebracht. De verkeershinder zal tot dan dus aanzienlijk zijn op verschillende plekken in de omgeving.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer