Uitbatingsverantwoordelijke Hendrik Ceyssens kwam zijn personeel zaterdagavond laat opvangen
RTZ Uitbatingsverantwoordelijke Hendrik Ceyssens kwam zijn personeel zaterdagavond laat opvangen

Horecabende slaat weer toe: personeel Hasselts Theatercafé bedreigd met vuurwapens, messen en koevoet

Limburg werd dit weekend opnieuw opgeschrikt door een drieste overval op een horecazaak. Vier gemaskerde en gewapende mannen stormden zaterdagavond net na sluitingstijd het ‘Theatercafé’ van het Cultuurcentrum in Hasselt binnen. Ze bedreigden het personeel met vuurwapens, een koevoet en zelfs messen. Terwijl het personeel op de grond lag, plunderden de daders de kluis. Vorige maand sloegen drieste overvallers al eens op een gelijkaardige manier toe in restaurant ‘De Wereldkeuken’ in Genk.

“De laatste klanten waren zaterdag omstreeks 22.30 uur de deur uit,” legt verantwoordelijke Hendrik Ceyssens van het Hasseltse Theatercafé uit. “De deur was afgesloten en het personeel was bezig met opruimen. Kennelijk lagen de overvallers op dat moment al op de loer. Plots kwamen ze met veel machtsvertoon naar binnen gestormd. De glazen wand vloog daarbij aan diggelen.” Het personeel moest meteen op de grond gaan liggen. Ook het glazen tablet aan de toog sneuvelde. In gebrekkig Nederlands riepen de boeven dat ze geld moesten hebben. Ze haalden wapens boven waarmee ze de zeven personeelsleden bedreigden. Het personeel kreeg een pistool op zich gericht, maar ook een mes en een koevoet. “Uiteraard was het voor hen allemaal een traumatiserende ervaring,” zegt Ceyssens. “Een van de verantwoordelijken is dan met een dader naar de kluis gestapt. Hij heeft geprobeerd zijn hoofd koel te houden. In de kluis lag de dagomzet en wisselgeld. De horeca is nu eenmaal een van de weinige sectoren waar nog veel cash in omloop is. De buit schatten we op enkele duizenden euro’s.” 

Hooguit vijf minuten

De overval zelf duurde volgens het personeel nog geen vijf minuten. “Ze hebben me zaterdagavond nog opgebeld,” zegt Ceyssens. “Ik hoorde hun ongerustheid aan de telefoon. Allemaal waren ze erg onder de indruk. De politie was gelukkig al verwittigd, en zelf ben ik ook snel gaan kijken. De daders waren helaas al spoorloos.” Enkele opgeroepen medewerkers hebben zaterdagavond nog alle scherven bijeengeborsteld en opgeruimd, zodat de zaak zondag opnieuw open kon.

Horecabende?

De politie onderzoekt intussen de drieste overval. Op 20 juni gebeurde al een gelijkaardige overal op restaurant De Wereldkeuken langs de Zaveldriesstraat in Zwartberg (Genk). Toen drongen minstens drie daders net na sluitingstijd de zaak binnen. Daar moest het personeel eveneens op de grond gaan liggen en hun persoonlijke kostbaarheden afgeven, net als de dagopbrengsten van de zaak. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of het om dezelfde horecabende gaat die zaterdagavond in Hasselt toesloeg. 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erika Kallens

    Trek maar zelf uw conclusies........

  • marie van sijpe

    het zijn zeker echte belgen

Lees meer