Verzet tegen Armoede in Genk in 2018.
Verzet tegen Armoede Verzet tegen Armoede in Genk in 2018.

Maak kabaal tegen armoede!

17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede. De Limburgse armoedeverenigingen organiseren jaarlijks een Limburgse manifestatie van verzet tegen armoede, die dit jaar plaatsvindt in Hasselt. Om aandacht te vestigen op deze dag werd er een ludieke oproep gelanceerd: zoveel mogelijk filmpjes maken waarin 17 seconden lang kabaal wordt gemaakt tegen armoede.

“Maak een filmpje waarin je 17 seconden kabaal maakt”, luidt de opdracht. Iedereen die de actie wil steunen, kan een filmpje maken waarin 17 seconden kabaal wordt gemaakt, alleen of in groep, door te roepen, te tieren, of met potten of pannen te slaan. “Elke soort herrie is goed”, klinkt het.

Meer dan 15.000 Limburgers moeten rondkomen met een inkomen onder de wettelijke armoedegrens, ter hoogte van het leefloon. Minstens 130.000 Limburgers – één op zeven inwoners – heeft een inkomen onder de Europese armoedegrens. Bovendien neemt dat aantal sinds 2009 toe. Om het Limburgse armoedeprobleem op de kaart ze zetten, wordt er op 17 oktober een manifestatie gehouden op het Kolonel Dusartplein. Naast een parade wordt er ook heel wat randanimatie voorzien.

Meer info op http://www.17oktoberlimburg.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer