Ronny Jacobs van café Den Hoek kaartte de situatie al eerder aan bij het stadsbestuur
RTZ Ronny Jacobs van café Den Hoek kaartte de situatie al eerder aan bij het stadsbestuur

Meisje (6) kritiek na aanrijding in Runkst: “Om de haverklap piepende banden op ons kruispunt”

Een meisje van zes is maandagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt aan de Notelarenstraat in Runkst bij Hasselt. Een kindje dat met haar fietsje het kruispunt overstak werd gegrepen door een aankomende auto. Cafébaas Ronny Jacobs van café ‘Den Hoek’ snelde haar meteen ter hulp. Onder begeleiding van de MUG werd het slachtoffertje uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

De cafébaas was maandagnamiddag in de weer op zijn terras toen het ongeval gebeurde. “Ik zag meteen dat het ging fout lopen. Het broertje van vier jaar was met zijn loopfietsje in de weer, en zijn zusje van vier reed voorop. Waarschuwen of gillen kon al niet meer. Want uit de andere richting kwam die auto al aan. De bestuurster reed echt niet te snel, maar ze kon nog onmogelijk tijdig remmen. Het meisje werd opgeschept en belandde met haar rugje op de rijbaan. Meteen heb ik alles laten vallen om naar haar toe te lopen. Een klant in het café belde intussen naar de hulpdiensten. Ik zag meteen dat het heel ernstig was.” De bestuurster zelf verkeerde in shock. De lokale politie sloot het kruispunt af, zodat hulpverleners ongestoord hun werk konden doen. 

Het Irakese meisje verblijft nog niet zo lang in ons land. Ze wonen net aan de andere kant van het kruispunt. De familie is gevlucht, en had daarbij een kindje verloren. Maandagavond vocht het zusje in het Jessa Ziekenhuis nog voor haar leven.  “Ik heb al vaker contact opgenomen met het stadsbestuur, omdat we hier om de haverklap piepende banden horen,” zucht cafébaas Ronny. “Een wonder dat ze nog nooit op mijn terras gereden zijn. ‘s avonds spelen hier kinderen uit de buurt op straat. Automobilisten verwachten zich daar gewoon niet aan, zeker niet als ze tussen de geparkeerde auto's uit rennen. Kinderen zien het gevaar niet. Het kruispunt wat versmallen of iets van verkeersremmers voorzien, zou al kunnen helpen. Tot nu toe hebben we dat niet gekregen, want er was ook nog nooit iets gebeurd. Vandaag helaas dus wel. Jammer dat het zo moet gaan, maar hopelijk wil de stad nu wel iets ondernemen om deze kinderrijke buurt beter te beveiligen.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ann Van Damme

    Heel erg triestig voor dat gezin. Maar een kindje op een loopfietsje op straat en een meisje van 4 voorop? Zulke kinderen hebben nog geen verkeersinzicht. Waar was de begeleiding van de ouders?

  • ingrid mulkens

    Een andere man en ik hebben dat kindje geholpen, en de hulpdiensten gebeld...meneer is wel komen kijken maar liep er gewoon rond ipv te helpen... dus moet nu niet doen alsof en zoiets zeggen om in de krant te komen. Hier word ik dus kwaad van he. Een andere man heeft zich om de bestuurster bekommerd en terwijl ik de hulpdiensten aan de lijn had en samen met de andere man de zorgen toediende en de mama erbij was. ..

Lees meer