2 Frederik Thoelen heeft een natuurdocumentaire gemaakt over bevers.
Karolien Coenen Frederik Thoelen heeft een natuurdocumentaire gemaakt over bevers.

Natuurdocumentaire van Hasselaar Frederik Thoelen genomineerd op Wildlife filmfestival Rotterdam

Hasselaar Frederik Thoelen is met zijn film ‘Bevers met een Masterplan’ geselecteerd voor het grote Wildlife Film Festival in Rotterdam. 

Thoelen - die al jaren voor het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werkt - volgde meer dan een jaar een groep bevers in de Ardennen en kon unieke beelden schieten. Hij maakte er een knappe documentaire over, en dat werpt nu zijn vruchten af. Eerder had hij ook al een nominatie in Hongarije te pakken.

Thoelen kon zelfs in een beverburcht filmen. “Ik zakte met mijn hand voorzichtig door een verluchtingsgat en op mijn schermpje zag ik plots één bever zitten", vertelde hij eerder. “Ik ben roerloos blijven hangen en heb zo een half uur gefilmd. Unieke beelden, volgens mij nog nooit gemaakt in ons land.” 

2 Een fragment uit de documentaire toont de snoezige diertjes tijdens een gezellig moment samen.
Frederik Thoelen Een fragment uit de documentaire toont de snoezige diertjes tijdens een gezellig moment samen.

Soms kon Frederik wel héél dichtbij de dieren komen. ”′s Nachts zat ik dan in het ijskoude water met een speciaal pak aan en maakte ik onderwaterbeelden. Het gebeurde dat ze dan zelfs door mijn benen zwommen, of dat ik omringd was door de hele familie. Een stuk of vijf bevers om je heen, dat is gewoon kicken.” Die kick wordt nu verder gezet in het Wildlife Film Festival. Wordt vervolgd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer