Ook Georges Leekens werd uitgenodigd voor een verhoor bij de Federale Gerechtelijke Politie in Hasselt.
Sebastien Smets Ook Georges Leekens werd uitgenodigd voor een verhoor bij de Federale Gerechtelijke Politie in Hasselt.

Operatie Propere Handen: alle genodigden annuleren verhoor door persaandacht

De vijf mensen die vandaag verhoord zouden worden in kader van het gerechtelijk onderzoek ‘Propere Handen’, hebben allemaal hun komst geannuleerd. Reden is de felle media-aandacht omtrent het voetbalschandaal.

Zowel dinsdag als woensdag stonden verhoren ingepland van enkele kopstukken uit de voetbalwereld. Gisteren werden ex-bondscoach Georges Leekens en ex-Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck al op de rooster gelegd. Vandaag zou het de beurt zijn aan Steven Martens, ex-CEO van de Belgische voetbalbond. “Maar zij hebben allen hun verhoor geannuleerd. Dat kan wettelijk perfect”, zegt Kris Vandepaer, baas bij Federale gerechtelijke politie Limburg. “Zij worden opnieuw uitgenodigd op een nog later te bepalen datum.” 

Reden van de algemene annulatie is de persaandacht die omtrent het schandaal losbarstte. Georges Leekens babbelde gisteren wel kort met de pers, maar vooral om mee te delen dat hij gerust is en eigenlijk niets wil delen. 

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guido Ceuleers

    Toch raar dat dit hier in België zo maar allemaal kan, verhoor weigeren. Staan de mensen uit de voetbalwereld misschien buiten de wet in België ?

  • julien de meulder

    wat hebben die corrupte mensen nog al een pretentie

Lees meer