3 Lector Jan Van Hecke geeft les vanuit een boomhut. Met zijn laptop staat hij in verbinding met zijn studenten.
Borgerhoff Lector Jan Van Hecke geeft les vanuit een boomhut. Met zijn laptop staat hij in verbinding met zijn studenten.

PXL breekt uit: lesgeven vanuit boomhut en tips voor burgemeester

Hogeschool PXL breekt deze dagen voor het tweede jaar op rij uit. De schooldeuren zijn dicht, maar alle lessen gaan wel op verplaatsing door. Dat leverde nog meer dan vorig jaar verrassende oplossingen op.

Zo trok lector Jan Van Hecke van de opleiding elektromechanica de boomhut in voor een les via Skype. "En dat ging verrassend goed, al een geluk dat ik geen hoogtevrees heb", zegt Van Hecke. "Donderdag pak ik wel mijn verlengkabel mee, want toen de batterij van mijn laptop het begaf, was het ook meteen gedaan met de les. Niet dat ik het hele jaar vanuit een boomhut wil lesgeven, maar het concept vond ik wel voor herhaling vatbaar." Heel wat opleidingen trokken ook naar de Corda Campus. Zo gingen de studenten Toegepaste Informatica samen met het bedrijf Airobot een behendigdheidsparcours voor drones uittesten. De studenten communicatiemanagement mochten dan weer een hele reeks beleidsvoorstellen 'pitchen' aan burgemeester Hilde Claes (sp.a), die aandachtig de ideeën beluisterde. Directeur Ben Lambrechts is alvast tevreden. "Het verrassingseffect is weg en we stunten minder, maar kiezen deze editie voor meer inhoud", zegt hij. (DMH)

3 De studenten informatica testten een parcours voor drones uit.
Borgerhoff De studenten informatica testten een parcours voor drones uit.
3 Burgemeester Hilde Claes luistert geboeid naar de beleidsvoorstellen van de studenten.
Borgerhoff Burgemeester Hilde Claes luistert geboeid naar de beleidsvoorstellen van de studenten.

Lees meer