De fitnessruimte voor roeiteam PXL.
Foto Borgerhoff De fitnessruimte voor roeiteam PXL.

Roeiers trainen met panoramisch zicht

Het PXL-roeiteam kan vanaf nu haar trainingen afwerken met een panoramisch zicht op Hasselt. Op de elfde verdieping van de PXL-toren aan de Elfde-Liniestraat werd 'The Highest Level' ingericht, een trainingsruimte die hen nogmaals van een overwinning in de jaarlijkse regatta moet bezorgen.

Na de jongste overwinning in de roeiwedstrijd tussen PXL, UCLL en UHasselt liet directeur Ben Lambrechts verstaan dat het roeiteam "hen alles mocht vragen". "Eerst dachten we aan meteen ons diploma te laten afleveren, iets later zagen we wel heil in een eigen parkeerplaats zodat we niet meer moesten zoeken achter een plekje op de drukke parkings rond de school. Maar toen we hoorden dat deze verdieping in de toren leeg stond, leek ons een eigen trainingsplek nog het beste cadeau", zegt kapitein Valerie Jenaer. De elfde verdieping werd dan ook snel omgetoverd tot een volwaardige trainingsruimte met roeitoestellen, spinningfietsen, een krachthonk en douches. De naam verwijst niet alleen naar de plek in de toren, het moet ook de ambitie uitstralen die het team heeft om dit jaar weer bovenaan te eindigen in de regatta. Maar omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, is er ook plaats voor een zithoek waar de roeiers na de inspanning kunnen ontspannen. Sportcoördinator Erik Vanmierlo ziet alvast niets dan voordelen.


"Door niet meer altijd naar een fitnesscentrum te moeten trekken, kan er ook vaker getraind worden tussen of voor de lessen bijvoorbeeld. En zo'n eigen stek kan de teamgeest binnen de ploeg alleen maar ten goede komen", zegt hij. (DMH)

Lees meer