2 Scholencampus Hast krijgt een nieuwe verbindingsweg.
Mine Dalemans Scholencampus Hast krijgt een nieuwe verbindingsweg.

Stad trekt 450.000 euro uit voor veilige weg en fietspad naar scholencampus Hast

Na het bouwverlof start de stad Hasselt met de aanleg van een nieuwe weg richting de scholencampus Hast. Het gaat om een verbinding voor auto’s, maar ook om de aanleg van een veilig fietspad en afzonderlijke stoep deel. Een groene inrichting zorgt voor een aangename schoolomgeving.

De nieuwe verbindingsweg komt tussen de parallelwegen van de Hendrik van Veldekesingel en de Kleine Breemstraat. “Deze tweerichtingsweg zal evenwijdig met de sporenbundel, langs de tram-busbaan tot de personeelsparking en zij-ingang van de school lopen”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Laurence Libert  (Open Vld). “Gemotoriseerd verkeer moet daar keren en via dezelfde route uitrijden. De doorgang richting de Kleine Breemstraat is immers te smal voor wagens. Als De Lijn haar activiteiten aan de oude stelplaats stopzet, willen we wel de weg verder doortrekken tot de Parklaan. Zo krijgt de parkeergarage onder het gerechtshof ook een bijkomende ontsluiting.”

Fietspad

“We willen studenten stimuleren om zoveel mogelijk op een duurzame manier naar school te komen”, vervolgt schepen Laurence Libert. “Daarom willen we de komende jaren volop investeren in veilige verbindingen voor fietsers en voetgangers. Er komen dan ook een veilig, vrijliggend fietspad en een afzonderlijke stoep. Voor fietsers en voetgangers blijft de bestaande aansluiting met de Kleine Breemstraat uiteraard behouden.”

Groene inrichting

“Binnen al onze nieuwe projecten willen we zoveel mogelijk groen”, zegt schepen Laurence Libert. “Daarom plannen we tussen de rijweg en het fietspad een grasberm met negen bomen. Een haag scheidt dan weer de tram-busbaan en de nieuwe rijweg. Binnen dit project zit ook een gedeelte rioleringswerken vervat. Rioleringsnetbeheerder Fluvius neemt een gedeelte van die kosten voor haar rekening”, stelt Libert. “Als stad investeren we zelf zo’n 450.000 euro (inclusief btw) in dit project”, zegt schepen van Financiën Frank Dewael (Open Vld). 

“De opdracht wordt binnenkort aan een aannemer gegund. Deze krijgt vervolgens enkele weken de tijd om de werken voor te bereiden en materialen aan te kopen. Ten vroegste na het bouwverlof kunnen we van start gaan. In totaal nemen de werken zo’n 2,5 maanden in beslag. Dit betekent dat we nog volop aan het werk zijn wanneer het nieuwe schooljaar aanvat. Uiteraard zullen we met de aannemer alle mogelijke maatregelen nemen om de hinder tot een minimum te beperken en de veiligheid te garanderen. Zo bekijken we of we het fietspad en de stoep als eerste kunnen aanleggen, zodat fietsers en voetgangers bij de start van het nieuwe schooljaar al vlot doorheen de werfzone kunnen.”

2 “Als stad investeren we zelf zo’n 450.000 euro (inclusief btw) in dit project”, zeggen schepenen Laurence Libert en Fran Dewael (beiden Open Vld).
Karolien Coenen “Als stad investeren we zelf zo’n 450.000 euro (inclusief btw) in dit project”, zeggen schepenen Laurence Libert en Fran Dewael (beiden Open Vld).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer