De proevers van links naar rechts: Kelly Roox (19) uit Hasselt, Brecht Bosmans (22) uit Hasselt, Bouzouf Mohamed (19) uit Sint-Truiden, Katia Smets (31) uit Hasselt, Nico Peeters (23) uit Genk, Kristof Remels (23) uit Hasselt, Sarah Willems (19) uit Overpelt, Saartje Neven (19) uit Bilzen en Anouk Hamal (18) uit Bilzen.
Foto's Borgerhoff De proevers van links naar rechts: Kelly Roox (19) uit Hasselt, Brecht Bosmans (22) uit Hasselt, Bouzouf Mohamed (19) uit Sint-Truiden, Katia Smets (31) uit Hasselt, Nico Peeters (23) uit Genk, Kristof Remels (23) uit Hasselt, Sarah Willems (19) uit Overpelt, Saartje Neven (19) uit Bilzen en Anouk Hamal (18) uit Bilzen.

Studenten testen schoolrefter uit

HOGESCHOOL PXL PAST MENUKAART AAN EN GEEFT RESTAURANT EEN MAKE-OVER

Met de start van het nieuwe academiejaar in het vooruitzicht maakt ook het hoger onderwijs zich klaar om haar leerlingen te ontvangen. Op de campus Vildersstraat van Hogeschool PXL kreeg het studentenrestaurant al een flinke make-over. Frituursnacks en het reftergevoel maken plaats voor gezonde voeding en gezellige tafels. Negen studenten proefden de nieuwbakken gerechten al eens voor.

Studenten van Hogeschool PXL die les volgden op de campus Vildersstraat lonkten in het verleden vaak met jaloerse ogen naar het restaurant van hun collega's even verderop aan de Elfde Liniestraat. Dat had al langer een moderne look en aangepaste menukaart, waardoor studenten al eens tussen campussen pendelden om daar eens in de potten te kijken. Dat zal vanaf dit schooljaar niet langer nodig zijn want het studentenrestaurant in de Vildersstraat kreeg de afgelopen zomer een flinke make-over.


"In het verleden werkten we hier, in tegenstelling tot het restaurant in de Elfde Liniestraat, met een externe cateraar", zegt Rudy Rampelberg van PXL-catering. "Daar stappen we dit schooljaar vanaf en nemen we al onze restaurants in eigen beheer. Om te beginnen hebben we werk gemaakt van een aangenamere omgeving voor de studenten. Alles is in frisse kleuren geverfd, er valt meer licht binnen en afwisselend hoge en lage tafels brengen wat meer dynamiek in het geheel. Bedoeling is dat studenten hier in de toekomst ook de hele dag aan de 400 zitplaatsen terechtkunnen om te studeren." Ook belangrijk in een restaurant: de menukaart. Die onderging met het nieuwe 'management' ook een forse make-over. Sneuvelden alvast in de vernieuwingsoperatie: de gefrituurde snacks en worstenbroodjes. "Al krijg ik al van veel kanten te horen dat die worstenbroodjes toch moeten terugkomen, dus wie weet", lacht Rampelberg.

Gezonde voeding

"Maar we willen toch meer mikken op gezonde voeding. Studenten zullen de traditionele dagmenu en grillschotels nog tijdens de middag kunnen bestellen, maar de rest van de dag kunnen ze hier altijd terecht voor de salad bar of gezonde snacks. Al onze restaurants krijgen ook een unieke focus naargelang de richtingen. Hier komt de nadruk meer op fair trade te liggen, in de Elfde Liniestraat op vegetarische gerechten en in Diepenbeek wordt dat bio." Negen studenten mochten gisteren alvast het restaurant uittesten en de nieuwe gerechten voorproeven. Wat zij ervan vinden, leest u hieronder.

Lees meer