3 Het magazine Hervé dat de studenten hebben gemaakt.
Karolien Coenen Het magazine Hervé dat de studenten hebben gemaakt.

Studenten verrassen prof met eigen magazine na zware hersenoperatie: “Ze hebben mij geraakt op mijn zwakke plek”

In november maakte Hervé Van de Weyer een lelijke val met zijn fiets. Na een scan bleek dat er iets gaande was in zijn hersenen. Een kwaadaardige tumor had zich daar genesteld en die ongenode gast moest er dringend uit. Ondertussen heeft Hervé een geslaagde operatie achter de rug, maar niets bereidde het opleidingshoofd communicatiemanagement aan de Hogeschool PXL voor op het geschenk van zijn studenten, namelijk een eigen magazine.

“Hervé. Dat is de voornaam van ons opleidingshoofd, en zo mogen we hem ook aanspreken”, vertelt derdejaarsstudent Communicatiemanagement Yarne Puts. “Hervé is ook de naam van het magazine dat wij als studenten Public Relations (PR) van Hogeschool PXL hebben gemaakt als eerbetoon aan hem. Joke Timmermans, onze lector copywriting, wilde ons aanvankelijk leren hoe je een goede persconferentie geeft. Toen ze ons vertelde dat ons geliefde opleidingshoofd kanker had gekregen, waren we helemaal van de kaart. ‘We willen iets voor hem doen’, zeiden we. Joke besloot de opdracht persconferentie in te ruilen voor een nieuwe: een magazine maken voor en over Hervé. Dat leek ons een mooie hommage aan Hervé.”

3 Docente Joke Timmermans, student Communicatiemanagement Yarne Puts en zijn collega’s van 3 PR.
Karolien Coenen Docente Joke Timmermans, student Communicatiemanagement Yarne Puts en zijn collega’s van 3 PR.

“Erg geëmotioneerd”

Meteen werd er door de veertien studenten van de klas PR een redactie gevormd. “Joke trad op als hoofd- en eindredacteur, de studenten gaven het magazine vorm en schreven de stukken”, gaat Yarne verder. “Het concept was eenvoudig: het moest gaan over Hervé. We schreven artikelen zoals: ‘Wat collega’s te vertellen hebben over Herve’ en ‘De vier redenen waarom Herve het beste opleidingshoofd is’. Frappant is dat er in het magazine een interview verscheen met Hervé zelf, zonder dat hij zelf wist dat dat voor het magazine bedoeld was.” 

Afgelopen woensdag kreeg Hervé zijn magazine in de bus. “Ik was erg geëmotioneerd”, vertelt Van de Weyer die het goed stelt na zijn operatie. “Ik heb vroeger zelf magazines gemaakt en de studenten wisten dat ze me daar een plezier mee konden doen. Tja, op zo’n moment dan een eigen magazine van mijn studenten in je brievenbus ontvangen, dat heeft me ontzettend geraakt.”

3 Hervé na zijn operatie: "De tumor is volledig verwijderd. De operatie is volledig geslaagd. Na een dagje op intensieve lig ik nu op mijn kamer. Alles werkt. Ik voel me goed."
RV Hervé na zijn operatie: "De tumor is volledig verwijderd. De operatie is volledig geslaagd. Na een dagje op intensieve lig ik nu op mijn kamer. Alles werkt. Ik voel me goed."

Duveltje

“We hebben doorheen de jaren een hechte band opgebouwd met ons opleidingshoofd”, vertelt Yarne. “Als je hem nodig hebt, zijn deur staat altijd open, zolang je hem naar eigen zeggen maar trakteert op een Duveltje. Hervé is mee met de jeugd, bruist van energie en hij staat open voor de gekste ideeën. Dankzij hem waren onze studiejaren fantastisch. We zullen hem hier altijd dankbaar voor zijn. Maar dat hij nu eerst maar wat rust en snel op krachten komt.”

Lees meer