Het meisje had psychische hulp nodig na de feiten en kan niet naar school gaan, getuigde haar moeder in de rechtbank. (Illustratiefoto)
Thinkstock Het meisje had psychische hulp nodig na de feiten en kan niet naar school gaan, getuigde haar moeder in de rechtbank. (Illustratiefoto)

Thrillerscenario in rechtbank: man (63) heeft black-out na aanranding meisje (16) en zelfmoordpoging

Een 63-jarige man uit Hasselt stond vanmiddag terecht voor de aanranding van een minderjarig meisje. Zelf verklaarde de beklaagde echter dat hij niets meer weet van wat er gebeurd is tussen de aankomst op zijn appartement en het wakker worden in de politiecel. “Hij stelde achteraf dat hij zo zat was als een varken, maar volgens mij was de black-out van hetzelfde soort als de black-out die eerstejaarsstudenten veinzen als ze hun cursus niet hebben opengedaan”, aldus de procureur, die een effectieve celstraf van zes jaar vroeg.

Omdat de beklaagde niets over de feiten kon vertellen, deed de advocate van de burgerlijke partij het verhaal. “Het slachtoffer was een hele goede vriendin van de kleindochter van de beklaagde. Ze zou enkele dagen later zestien jaar worden en had een uitstekende relatie met de man. Ze vierden zelfs samen Kerstmis. Die avond in maart dit jaar was het meisje ziek en vroeg ze aan haar stiefvader om haar te komen halen. Die las het bericht met enige vertraging en intussen had de beklaagde reeds een bericht gestuurd naar het meisje met de vraag om naar Hasselt te komen. Vervolgens bood hij aan om haar te komen halen. Het slachtoffer vond dat de man zich raar gedroeg en verwittigde haar moeder, maar intussen had de man haar op het bed geduwd en heeft de aanranding plaatsgevonden.”

Surrogaat opa en instabiele springstof  

Volgens de procureur verklaarde de man dat hij zich reeds dagen in de vernieling aan het werken was. “Hij deed dit door veel te drinken en medicatie te nemen. Toch was de man blijkbaar nog in staat om sms’jes te sturen en probleemloos het meisje op te halen en naar zijn woning te brengen. Daar kwam hij voor de feiten ook op de proppen met een afscheidsbrief. Na de feiten nam de man pillen, ging hij in de zetel zitten en ondernam hij een zelfmoordpoging door in zijn arm te snijden. Hij mocht echter de spoeddienst al snel verlaten. Ik zie geen enkele reden om te denken dat de man in een toestand was waarin hij niet meer wist wat hij deed. De man heeft misbruik gemaakt van een meisje dat hem zag als surrogaat opa. In feite is hij een instabiele springstof die elk moment kan ontploffen.” Naast de celstraf, werd nog een opname in een instelling gevraagd van vijf jaar, evenals de ontzetting uit de rechten voor een periode van vijf jaar.

De man heeft misbruik gemaakt van een meisje dat hem zag als surrogaat opa

Procureur

Zelf verklaarde de man, een ex-beroepsmilitair en ex-boswachter, dat hij niet wist hoe het zover is kunnen komen en hij het meisje altijd wou helpen. “Ik ga in de gevangenis ook naar de AA en zal ook in de toekomst mijn alcoholprobleem laten behandelen. Verder probeer ik al een tijdje een neuroloog te bereiken.” Zijn advocaat wees op het feit dat de man wel degelijk onder invloed was van alcohol, schuldinzicht heeft en zijn leven terug wil oppakken. Hij vroeg een volledig uitstel van de straf.

"Mijn dochter is volledig in shock"

De moeder van het slachtoffer was aanwezig als burgerlijke partij. Samen met haar advocate schetste ze de vreselijke gevolgen van de feiten. “Het meisje werd twee weken opgenomen en kreeg later thuisbegeleiding. Ze kan niet naar school gaan en is volledig in shock. Haar moeder kan de zorgen niet combineren met haar job”, klonk het. De burgerlijke partij vraagt tal van schadevergoedingen voor de medische begeleiding, de morele schade en de fysieke schade die geleden werd. Een kinderpsycholoog zal verder moeten bepalen om welk bedrag het gaat. Het vonnis wordt uitgesproken op 30 november.  

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sven Kerstens

    Al weet hij het niet meer, hij was niet te zat om dat meisje aan te randen? Hij heeft het gedaan. Zwaar straffen!

  • Mathieu Peeters

    Waarom geloven ze zo iemand niet, er zijn zelfs gevallen geweest waar er iemand wordt opgeroepen als getuige voor illegale en met overheidsgeld gefinancierde werken in zijn eigen woning. Maar daar mag met geen woord over gerept worden. Het makkelijkse is om de mededader o te roepen als getuige, bijna gelijk aan de commentaar van deze persoon, ik heb een black out en in zijn eigen denken ik heb het toch maar gehad.

Lees meer