Vanmiddag werd de auto met het lichaam uit het Albertkanaal gehaald in Hasselt
RTZ Vanmiddag werd de auto met het lichaam uit het Albertkanaal gehaald in Hasselt

Tien jaar oude verdwijningszaak opgelost na dregactie in kanaal van Hasselt

Dankzij een dregactie aan het Albertkanaal in Hasselt is donderdagnamiddag een tien jaar oude verdwijningszaak opgehelderd. Met een sonarboot werd rond de middag een auto gedetecteerd in het water. In de wagen bevond zich nog steeds het lichaam van de vermiste Elly H. uit Zonhoven. Zij werd in 2009 voor het laatst gezien.

Na de vondst werd het jaagpad meteen afgezet. Het parket kwam met een aantal deskundigen ter plaatse. Een wetsdokter onderzocht intussen het gevonden lichaam. “We kunnen inderdaad bevestigen dat we met de actie vandaag een verdwijning hebben kunnen ophelderen”, bevestigt Pieter Strauven van het Parket Limburg. “Het gaat om de verdwijningszaak van de Zonhovense Elly H. uit 2009. Onze diensten hebben inmiddels de familie op de hoogte kunnen brengen. Uiterlijk zijn er geen sporen van geweld terug te vinden. Wat er precies gebeurd is, wordt verder onderzocht.”

Sinds deze week zijn de Civiele Bescherming, politie en parket het Albertkanaal in Limburg aan het uitkammen. Met sonarboten wordt gezocht naar autowrakken in het water. Daardoor werden inmiddels al verschillende wrakken bovengehaald van gestolen wagens. Met de actie willen de speurders vooral oude misdaaddossiers en verdwijningen kunnen oplossen. 

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joeri De clercq

    Ipv om de 2j kanalen af te zoeken,, neen da kost veel te veel zeker. Zou permanent een sonar boot moeten varen over alle waters die België rijk is. 10j een familie ongerust gewacht degoutant !

  • Francis Beels

    Mijnheer Vandeputte, zo je tien jaar behoeft om een verdwijningszaak op te lossen dan ben je inderdaad naar jouw mening zéér competent, nietwaar? Ik heb slechts kennis van een gegeven: de recherchediensten van België zijn van de lamentabelste der wereld. Punt uit.

Lees meer