2 Het was aanschuiven vrijdagochtend in de buurt van PXL.
Foto Mine Dalemans Het was aanschuiven vrijdagochtend in de buurt van PXL.

Tijdelijk extra parkings voor studenten
in Hasselt

Vanaf 1 oktober 2019 verdwijnt de gekende parking in de Vildersstraat omdat het GONEXT op dit terrein haar nieuwe sportvelden ontwikkelt. Om de parkeervraag rond de campusomgeving ter hoogte van de Elfde-Liniestraat en de Vildersstraat op te vangen, zochten de PXL en stad Hasselt, samen naar een oplossing. Er worden twee tijdelijke parkeerterreinen voorzien voor de studenten en  aan de Grenslandhallen werkt stad Hasselt aan een permanente oplossing.

“We voorzien twee parkeerterreinen in de directe omgevingen van de schoolcampussen Vildersstraat en Elfde Linie”, zegt schepen van Mobiliteit en Parkeren, Marc Schepers. Studenten en personeelsleden kunnen parkeren aan de oude brandweerkazerne aan de Boudewijnlaan en aan het terrein aan de Verwilghensingel tegenover het PXL-gebouw en naast de Metro-vestiging.” Respectievelijk gaat het hier om 135 en 199 parkeerplaatsen exclusief voor Hogeschool PXL. Daarnaast is uiteraard ook het bestaande parkeeraanbod zoals de nabijgelegen Hawaï parking met 175 plaatsen beschikbaar voor de studenten. Al deze parkings zijn gratis voor studenten en personeel PXL.

2 Hier kan je nog parkeren na 1 oktober.
RV Hier kan je nog parkeren na 1 oktober.

Kleine aanpassing

“Naast de tijdelijke parkeerterreinen, streven we naar een permanente, duurzame én veilige ontsluiting van onder andere de parking aan de Grenslandhallen”, vervolgt schepen Schepers van stad Hasselt. “Daarom zullen we samen werk maken van sensibilisering van de studentenen het voorzien van de nodige duurzame alternatieven.”  Tot 1 oktober blijft alles nog bij het oude.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer