2 Vijf bomen verder hangen nog kaartjes en steunbetuigingen van het vorige ongeval.
Marco Mariotti Vijf bomen verder hangen nog kaartjes en steunbetuigingen van het vorige ongeval.

Twee vrienden vechten voor hun leven na klap tegen boom

PARKET ONDERZOEKT ZEER VERDACHTE OMSTANDIGHEDEN CRASH

Aan de Boudewijnlaan in Diepenbeek zijn twee twintigers zwaargewond geraakt toen ze met hun wagen tegen een boom reden. De twee gingen daarbij live op Facebook en filmden hun crash. Het parket onderzoekt de zeer verdachte omstandigheden.

Twee twintigers zijn gisteravond rond 20 uur met hun wagen uit de bocht gevlogen aan de Boudewijnlaan in Diepenbeek. De auto knalde tegen een boom, en kwam een vijftigtal meter verder tot stilstand. De brandweer van Hasselt rukte uit om de twee inzittenden te bevrijden. Met levensgevaarlijke verwondingen werden beide kameraden afgevoerd. De klap was zo hard dat de deur afbrak en vasthing in de boom die de crash opving.

2 De klap was zo hard dat een van de deuren vasthangt in een boom.
Marco Mariotti De klap was zo hard dat een van de deuren vasthangt in een boom.

Live op Facebook

Volgens vrienden en kennissen van de slachtoffers gingen de twee inzittenden enkele minuten voor hun fatale crash live op Facebook. "In de livevideo was te zien hoe de inzittenden met elkaar babbelden", vertellen kennissen, zwaar onder de indruk.

200 per uur

"Op een gegeven moment ging de snelheid naar bijna 200 kilometer per uur, en trok de bestuurder aan het stuur." De politie kon gisteren enkel meegeven dat de twee jongeren levensbedreigende verwondingen opgelopen hebben en dat hun leven aan een zijden draadje hangt. "We zullen de omstandigheden wel uitgebreid onderzoeken. Het parket zal sowieso ter plaatse komen, want er is veel onderzoek nodig."

De politie wilde niet bevestigen dat er een livefilmpje op Facebook te zien was. De broer van één van de slachtoffers reageerde vol ongeloof. "We hopen dat het goed komt, maar het ziet er niet goed uit", kon die meegeven.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er ongevallen gebeuren op die bewuste plek. In oktober vorig jaar raakten nog vier jongeren uit Maasmechelen betrokken bij een gelijkaardig ongeval. Vier bomen verder dan het ongeval van gisteren, hangen nog kaartjes en steunbetuigingen van een accident dat in oktober plaatsvond. Eén van de moeders van de slachtoffers liet er toen een briefje achter om eindelijk iets te doen aan de veiligheid op die baan. De felheid van de bocht, de weersomstandigheden en de relatief hoge snelheid die er gereden mag worden, zijn al vaker een oorzaak geweest van ongevallen.

Lees meer