De nieuwe brug werd in het voorjaar op zijn plaats gezet, de oude brug (links) wordt de volgende weken tijdelijk weer geopend
rv De nieuwe brug werd in het voorjaar op zijn plaats gezet, de oude brug (links) wordt de volgende weken tijdelijk weer geopend

Vanaf vrijdagavond weer (even) over de oude kanaalbrug in Stokrooie

Vanaf vrijdagavond kan het verkeer weer over het kanaal rijden tussen Stokrooie (Hasselt) en Bolderberg (Heusden-Zolder). Dat heeft de Vlaamse Waterweg laten weten.

Zoals bekend kreeg Stokrooi eerder dit jaar al een nieuwe brug over het kanaal. Die is iets hoger, zodat er in de toekomst grotere containervrachten over het Albertkanaal verscheept kunnen worden. Voor de afwerking van de brug was de omgeving de voorbije weken wel afgesloten, en moest het verkeer omrijden. Vrijdagavond mogen bestuurder weer door, maar dan wel nog even over de oude brug. In de eerste helft van augustus wordt dan de definitieve omschakeling gemaakt, en kan iedereen over de nieuwe brug rijden. Daar worden de volgende weken nog voornamelijk schilderwerken aan uitgevoerd. In augustus start dan de afbraak van de oude brug. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer