Vrouw had vier promille in het bloed (maar voelde het niet)

Een Limburgse vrouw reed rond met vier promille in het bloed, maar voelde het niet zo fel. Dat verklaarde ze gisteren op de politierechtbank van Hasselt. De dame van middelbare leeftijd raakte betrokken bij een botsing. "Ik heb mijn alcoholprobleem intussen onder controle", legde ze uit.

Vier promille bereik je pas na het consumeren van een volledige bak bier. De vrouw was echter een geoefende drinker en ook de politie kon amper zien dat ze dronken was. "Het ongeval zou ook gebeurd zijn als ik niet gedronken had. De wagen voor mij stopte plots bij een rotonde en ik knalde er tegen. Het slachtoffer had nagenoeg niets. Bij het blazen heb ik niet gevraagd om een kwartier te wachten. Ik spoelde de alcohol ook niet door met melk", legde de vrouw uit. "Dat zal het verschil niet gemaakt hebben", reageerde de rechter verontwaardigd. "U bent een gevaar op de weg en hebt er niets eens een besef van. Ik begrijp niet dat u nog leeft, u bent een wereldwonder! Om terug een rijbewijs te krijgen zal u eerst moeten aantonen dat u geestelijk in orde bent."


De advocate van de vrouw toonde aan dat haar cliënte lid werd van de AA. Ze heeft een scheiding achter de rug, wat het alcoholprobleem verklaarde. Tot dusver had ze wel een blanco strafblad. De procureur verklaarde zenuwachtig te worden van de houding van de vrouw. "Ik ijver voor een langdurig rijverbod en een psychologische test alvorens u terug de baan op mag."


(BVDH)

Lees meer