De Herkenrodesingel.
Stad Hasselt De Herkenrodesingel.

Werken aan de Herkenrodesingel vanaf vrijdagavond

Vanaf vrijdagavond 25 oktober wijzigt de verkeerssituatie aan de Herkenrodesingel. Vanaf zaterdagmiddag moet het verkeer over twee versmalde rijstroken. De fietstunnel onder de Grote Ring wordt op maandag afgesloten.

De werken kaderen binnen het heraanleggen van de binnenzijde van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt  tussen de Kuringersteenweg en de Kempische Steenweg. De aanleg van een extra rijstrook en de aanpassing van een aantal afslagstroken moeten zorgen voor een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling op de grote ring richting Kempische Steenweg.

De afgelopen weken vonden de eerste voorbereidende werken plaats. Vanaf zaterdag wil het agentschap met enkele aanpassingen twee knelpunten op korte afstand van elkaar aanpakken. Deze vernieuwing moet voor een vlottere en veiligere ontsluiting van het centrum van Hasselt zorgen.

 De verlichtingspalen werden verwijderd en doorsteken in de middenberm werd voorzien, om het verkeer naar de buitensingel te loodsen.

Versmalde rijstroken, fietstunnel gesloten

Vanaf vrijdagavond 20 uur wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf zaterdagmiddag rijdt het verkeer op de Grote Ring over twee versmalde rijstroken in elke rijrichting. Dat zal zo zijn tot maart 2020. De op- en afrit van de binnensingel blijft wel beschikbaar.

De fietstunnel onder de Grote Ring is niet meer toegankelijk vanaf maandag 28 oktober. Fietsers volgen een omleiding onder de brug van de Slachthuiskaai.

Bekijk alle plannen en de minderhinder-maatregelen op www.wegenenverkeer.be/hasselt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer