Iedereen komt wel eens in aanraking met een tekenbeet
thinkstock Iedereen komt wel eens in aanraking met een tekenbeet

Derde editie van ‘Walk The Lyme’ op Pinkstermaandag

De derde editie van ‘Walk The Lyme’ vindt op Pinkstermaandag 10 juni plaats op Pijnven in Bosland. Met dit familie- en sportevenement wil de organisatie mensen in beweging brengen en sensibiliseren rond de gevaren van tekenbeten.

Walk The Lyme is een organisatie van Time For Lyme, de Fifty-One Clubs, de sportdienst van Hechtel-Eksel en De Lage Kempen. “Iedereen is van harte welkom, van jong tot oud”, vertelt schepen van Sport Nele Lijnen (Open Vld), die al sinds de start nauw betrokken is bij de organisatie. “Je kan paardrijden, een wandeltocht of een geanimeerde gezinswandeling maken. Er staan ook een estafette mountainbike, een gratis workshop ThaiChi / QiGong en verschillende randactiviteiten op het programma. De opbrengst gaat naar goede doelen.”

Familiegebeurtenis

Ook burgemeester Jan Dalemans (Open Vld) is enthousiast: “Ik roep iedereen op om eens langs te komen. Ook voor de niet-sportievelingen hebben we tal van leuke animaties gepland. Het is immers een familiegebeurtenis. Bovendien komt iedereen vroeg of laat wel eens in aanraking met een teek. We proberen langs deze weg mensen hiervoor te sensibiliseren.” Alle info over het programma en de ticketverkoop vind je terug via www.walkthelyme.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer