4 Brenda en Thijs Kelchtermans met zoontje Lias uit Lommel .
Mine Dalemans Brenda en Thijs Kelchtermans met zoontje Lias uit Lommel .

Heel Limburg wil meteen tussen de bomen fietsen (en trouwen)

Het openingsweekend van Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel heeft haar start niet gemist. Naast de vele honderden fietsers en wandelaars kwam zelfs een bruidskoppel er foto’s maken. “En we komen nog zeker terug", zeggen ze.

Alleen maar lachende en genietende gezichten in Bosland bij Hechtel-Eksel. Reden: de opening van de spectaculaire brug van 700 meter lang die door de boomtoppen loopt. Zaterdagmiddag was het al aangenaam druk, maar vandaag zou die piek nog groter kunnen zijn.

“We vonden dit een ideaal plekje om foto’s te maken op deze mooie dag', vertellen Brenda en Thijs Kelchtermans uit Lommel. “Het is bijzonder en geweldig dat we één van de eerste zijn.”

4 Enthousiastelingen uit Gent.
Mine Dalemans Enthousiastelingen uit Gent.

Zelfs vanuit Gent kwamen mensen naar Limburg. Toegegeven, de papa’s van KSA Sint-Lieven in Gent hebben jaarlijks hun uitstap en hadden dit jaar al voor Overpelt gekozen. Ze maakten een fietstocht en stootten toevallig op ‘Fietsen door de Bomen’. 

4 Eerste openingsdag van fietsen door de bomen in Hechtel
Mine Dalemans Eerste openingsdag van fietsen door de bomen in Hechtel
4 Eerste openingsdag van fietsen door de bomen in Hechtel
Mine Dalemans Eerste openingsdag van fietsen door de bomen in Hechtel

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric Callebaut

    In British Columbia bestaat een Giant Cedars Boardwalk Trail, een houten brugpad tussen de bomen om de natuur te sparen. Een prachtige oplossing vind ik.

  • raf peeters

    Er is maar èèn oplossing voor zoiets ,voor de rechtbank brengen en veroordeeld worden de natuur in zijn oorspronkelijke vorm te herstellen en dan hebben ze de mond vol over milieu ,de mens doet wel vlijtig verder de bossen te verstoren, bin-nen kort liggen daar blikken in 't rond en andere rotzooi en dan gaat men weer klagen over overlast.Afbreken en opnieuw bomen planten en laat de natuur gerust vooral de dieren aldaar.

Lees meer