Voorzitter Jean-Paul presenteert trots het stickerboek.
Foto Karolien Coenen Voorzitter Jean-Paul presenteert trots het stickerboek.

KFC Eksel brengt stickerboek uit

Voetbalclub KFC Eksel bestaat in 2018 tachtig jaar en dat viert de ploeg met een eigen stickerboek. Net als bij de populaire Panini-boeken kunnen fans prentjes verzamelen van alle spelers vanaf de duiveltjes tot en met het eerste elftal. "Ze komen allemaal uit onze eigen gemeente", vertelt een trotse voorzitter Jean-Paul Vandael.

Momenteel voetbalt Eksel in de tweede provinciale. Sinds het nieuwe bestuur in 2013 aan het roer kwam, heeft de ploeg zich honderd procent op de eigen gemeente gericht. "Het boek moet een leidraad zijn om onze spelers te volgen in hun verdere voetbaltoekomst. Hopelijk zien we enkelen van hen terug in het eerste voetbalelftal. Dat is zeker realistisch, want momenteel zijn wij de enige provinciale ploeg die enkel spelers uit de eigen gemeente op het veld brengt", stelt de voorzitter.

373 stickers

"Dankzij de keuze voor lokaal talent, heeft Eksel een goed eerste elftal en een schitterende jeugdwerking ", is ook burgemeester Jan Dalemans (HE) enthousiast.


In totaal telt het boek 373 stickers. Naast bijna 200 spelers, zitten er ook foto's van het bestuur, de trainers en kantinemedewerkers alsook ploegfoto's in het boek. De stickers zijn aan te kopen in de kantine van KFC Eksel, bij krantenzaken Up 2 Date en News For You en verder nog bij Grafico en 't Swinneke. Een pakje van zes stickers plus het embleem van Eksel kost telkens 1,25 euro. De club organiseert op 16 december en op 13 januari een ruildag en wie nog maximum veertig stickers nodig heeft, kan deze bestellen om het boek te vervolledigen. (BVDH)

Lees meer