5
Mine Dalemans

Exclusief voor abonnees

Cultuurschepen gooide werk van kunstenares Lien Stockx (23) op containerpark: "Maar ontdekt dat afvalkunst echt mijn ding is"

2018 loopt op zijn einde. Tijd om nog eens terug te kijken op gebeurtenissen en verhalen die de afgelopen maanden het regionieuws kleurden. Onze reporters gingen opnieuw praten met dezelfde mensen van toen voor wie 2018 een jaar was om nooit te vergeten. Getuigenissen  over  hoop,  een  nieuwe  start  en elkaar  steunen. 

Het anders zo rustige Heers werd op 29 oktober opgeschrikt toen bleek dat de kunstinstallatie '343 jaar ongeluk' van de 23- jarige Zonhovense debuterende kunstenares Lien Stockx gestolen bleek te zijn. De installatie bestond uit 24 uit beton gegoten paraplu's. De politie nam de feiten ernstig. Toen daags erna bleek dat de Heerse schepen van Cultuur haar kunstwerk als zwerfvuil op het containerpark had laten storten, was het hek helemaal van de dam.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer