Wapenverzamelaar en Neonazi uit Heers verschijnt volgende week voor de strafrechter.
RV Wapenverzamelaar en Neonazi uit Heers verschijnt volgende week voor de strafrechter.

Dealende stadsarbeiders en neonazi verschijnen volgende week voor strafrechter in drugszaak

Volgende week woensdag moeten elf beklaagden die betrokken zijn bij een drugszaak met drie (ex-)arbeiders van de Truiense groendienst voor de correctionele rechtbank verschijnen. Dat werd vandaag beslist door de Tongerse strafrechter tijdens een inleidingszitting. Omdat er nog twee mannen zijn aangehouden, wordt de zaak met hoogdringendheid volgende week al behandeld.

De zaak startte in het najaar van 2018. Toen viel de politie van Borgloon na een anonieme tip binnen in een huis in Heers. De politie vond onder meer 2 kilogram marihuana, bijna 1,5 kilogram hasj, 750 xtc-pillen, 500 gram speed, MDMA, GHB, alarmpistolen, messen en 25.000 euro cash. Een 35-jarige werknemer van de groendienst van de stad Sint-Truiden werd samen met zijn broer, die eveneens voor de Truiense groendienst werkte, en een 31-jarige vrouw opgepakt.

Imagoschade

De speurders kwamen ook op het spoor van een neonazi uit Heers. Begin december reed de politie de auto van de man klem. Later volgde ook nog een huiszoeking in zijn woning in deelgemeente Mechelen-Bovelingen. Omdat bekend was dat de man oorlogswapens en munitie verzamelde en er gevreesd werd dat er springstoffen in het huis lagen, werd de ontmijningsdienst DOVO ingeschakeld, die de buurt een tijdlang afzette. In de dagen daarop volgden nog verschillende arrestaties. Onder meer nog een derde groenarbeider van de stad Sint-Truiden werd van zijn grasmaaier geplukt.”

Het stadsbestuur en de schepen van Sint-Truiden handhaven hun burgerlijke partijstelling in het dossier, omdat ze imagoschade op ten minste één van de drie ex-werknemers willen verhalen”, bevestigt meester Bert Vanmechelen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer