De dieven sloegen toe in filialen van de Colruyt-groep.
Marc De Roeck De dieven sloegen toe in filialen van de Colruyt-groep.

Georgiërs krijgen celstraffen tot 4 jaar voor 63 diefstallen in filialen van OKay en Colruyt

Zes Georgiërs hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot vier jaar gekregen voor 63 diefstallen in filialen van OKay of Colruyt. De dieven sloegen onder andere toe in Ardooie, Gistel en Oedelem en maakten vooral alcohol en scheermesjes buit.

Het onderzoek ging van start toen de winkeldetective van de OKay in Ardooie op 17 augustus 2019 aangifte deed bij de politie. Hij had gemerkt dat twee flessen whisky verdwenen waren. Uit nazicht van de camerabeelden bleek dat de flessen op 27 juli gestolen waren door twee mannen. Op basis van camerabeelden konden de speurders een zeskoppige bende in kaart brengen van Georgiërs. Ze sloegen tussen 27 juni en 26 augustus toe in 63 filialen van Colruyt en OKay in onder andere Ardooie, Gistel, Ichtegem, Oedelem, Gent, Willebroek en Bilzen. De buit bestond uit flessen whisky, scheermesjes en af en toe wat multimedia. Eén bendelid maakte ook een broek buit in een winkel van C&A.

Bij verschillende huiszoekingen troffen de speurders een deel van de buit aan en ook drie wagens die door de bende gebruikt werden bij de diefstallen. De zes Georgiërs kregen in de Brugse rechtbank celstraffen tussen vijftien maanden en vier jaar, deels met uitstel. 

Lees meer