Op een speelse manier leerden 56 kinderen de belangrijkste eerstehulptechnieken.
RV Op een speelse manier leerden 56 kinderen de belangrijkste eerstehulptechnieken.

Kinderen leren eerste hulp verlenen bij snij- en brandwonden

Vorige zaterdag organiseerde de kindergemeenteraad en de gezondheidsraad, met de hulp van KSA Habiba en Chiro Harlekijn, een workshop EHBO voor kinderen van 6 tot 14 jaar in het administratief centrum.

“We organiseren die workshop nu voor het vierde jaar op rij”, zegt schepen Kristof Pirard. “Op een speelse manier leerden 56 kinderen de belangrijkste eerstehulptechnieken. Het is heel belangrijk dat de jeugd enerzijds de gevaren kent, maar anderzijds ook weet hoe je bepaalde noodsituaties moet aanpakken. Jong geleerd is oud gedaan.”

Vrijwilligers van de Heerse afdeling van het Rode Kruis brachten de kinderen de vier stappen in eerste hulp bij. Ze leerden hoe ze het best reageren bij een ongeval en hoe ze huid-, snij- en brandwonden moeten verzorgen. De peuters en kleuters konden in de buitenschoolse kinderopvang terecht om, samen met hun ouders of grootouders en onder begeleiding van Kind en Taal, hun knuffel te onderzoeken en te verzorgen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer