rechtbank van Tongeren gerechtshof politierechtbank van eerste aanleg
Mine Dalemans rechtbank van Tongeren gerechtshof politierechtbank van eerste aanleg

Klemgereden bestuurder met 38 kilo cannabis op achterbank riskeert 15 maanden gevangenis

Een man werd in  Heers met zijn bestelwagen klemgereden en had maar liefst 38 kilogram net geoogste cannabis op de achterbank. Hij riskeert vandaag een gevangenisstraf van vijftien maanden en een boete van 8.000 euro. Een tweede man, die gekend is voor drugsfeiten in Kortrijk en de plantage van zeshonderd planten in Heers mee hielp opzetten, riskeert  vierentwintig maanden cel.

Op 7 februari 2017 de arriveerde de politie  in een woning op de Steenweg in Heers om aan een huiszoeking te beginnen. Toen ze bij de woning aankwamen, wilde een Nederlander net met zijn bestelwagen wegrijden. De agenten konden hem nog op het laatste nippertje tegenhouden en troffen in zijn voertuig  zes zakken met net geoogste cannabis aan. Goed voor 38 kilogram cannabis.

600 planten

In het gebouw dat helemaal was ingericht als plantage vonden de agenten de resten van zeshonderd planten. Aan de politie vertelde de aangehouden bestuurder dat hij tweeduizend euro zou krijgen als hij de oogst bij zijn opdrachtgevers zou leveren. De tweede beklaagde kwam in het vizier toen zijn DNA werd gevonden in de plantage. Uit een buurtonderzoek bleek dat zijn auto ook in de maanden voor de inval aan de woning werd gezien. De man, die geen onbekende is voor het parket van Kortrijk, sleurde er toen met panelen die in de plantage werden teruggevonden. De rechter spreekt zich uit op 18 juli.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer