Kristof Pirard viert 40ste verjaardag met 11 zetels

Dumont en Pirard beslissen deze nacht wie burgemeester wordt

Kristof Pirard van VLDUMONT in Heers haalt op zijn veertigste verjaardag 11 van de 19 zetels binnen. "Dit is het mooiste verjaardagscadeau wat ik had kunnen krijgen."

VLDUMONT, de coalitielijst van Open VLD en Lijst Dumont, is de grote overwinnaar van de verkiezingen in Heers. CD&V strandt op 19,3%, gevolgd door N-VA met 17,1% en Hecht met 14,3%.

Huidig burgemeester Henri Dumont (Lijst Dumont) duwde de lijst van VLDUMONT en eerste schepen Kristof Pirard (Open Vld) werd als kopman uitgespeeld. Ze haalden respectievelijk 1.763 en 1.529 stemmen. Voor Pirard zijn dat er liefst drie keer meer dan in 2012. Dumont en Pirard trokken zich intussen bij Dumont thuis terug om te beslissen wie er burgemeester wordt.

Strubbelingen

Bij de vorige verkiezingen schoot de coalitie Lijst Dumont, Open VLD en N-VA in 2013 scherp uit de startblokken, maar ontstonden halfweg de legislatuur steeds meer strubbelingen. Na een ontspoorde discussie belandde N-VA in 2017 in de oppositie. Van de sterke meerderheid - 13 zetels tegenover 6 - schoot niets meer over toen ook Charly Vanandroye van Lijst Dumont begin dit jaar besliste om als onafhankelijke verder te zetelen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer