Stijn Stijnen.
Karolien Coenen Stijn Stijnen.

Parket vraagt doorverwijzing Stijn Stijnen naar correctionele rechtbank

Het parket van Limburg, Sporting Hasselt en ex-voorzitter van Sporting Hasselt Bart Casters vragen allemaal de doorverwijzing van voormalig trainer Stijn Stijnen naar de correctionele rechtbank. Hij wordt beschuldigd van stalking en afpersing.

Anno 2012 wierp Stijnen zich op als de redder van het noodlijdende Sporting Hasselt. Hij zorgde voor een financiële injectie en werd voorzitter van de club. In november 2015 vroeg hij ondernemer Bart Casters om die rol over te nemen. Stijnen zou zich focussen op het sportieve aspect en werd trainer bij de club. Die periode ontstonden er strubbelingen tussen de twee, met een ontslag van Stijnen als gevolg. Die strooide volgens de leden van Sporting Hasselt op zijn beurt negativiteit uit over de club en bleef Casters en een bestuurslid achtervolgen omdat hij meende nog recht te hebben op een geldsom.

Stijnens advocaat Walter Van Steenbrugge vraagt de buitenvervolgstelling voor zijn cliënt. Op 28 mei weten zij of de huidige coach van Patro Eisden naar de correctionele rechtbank moet gaan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer