2 Het interieur is stijlvol.
Marco Mariotti Het interieur is stijlvol.

Recensie: TABLE'O van Mitchell en Daniela in Heers

Wie gaat eten bij Table'o in Mechelen-Bovelingen bij Heers, merkt al snel waarom dit uitbaterskoppel in de finale van Mijn Pop-uprestaurant stond. Het gastronomisch restaurant van Mitchell en Daniela is nog maar een half jaar open, maar draait als klok. De jonge twintigers stralen ervaring uit, en tonen dat ook op het bord.

Alleen al het adembenemende decor in het kleine centrum van Mechelen-Bovelingen verdient een extra punt voor Table'o. De gerenoveerde pastorij uit 1859 past helemaal in het verhaal van Mitchell (26) en Daniela (24) en toont pure klasse. Een voorbode voor wat binnen zal volgen. Het is Daniela Sparanero die je in de ruime inkomhal ontvangt en de jassen aanneemt. De eetkamer ziet er afgeborsteld en bijzonder fris uit. De combinatie van lichte pastelkleuren op de muren, de okergele en zwarte stoelen zorgen voor rust. In de hoek pronkt de massieve openhaard.

Hoisinsaus

Het aperitief is er eentje met rum. Maar ook champagne of Gin Tonic is mogelijk. Na enkele amuses gebaseerd op gedroogde olijf, sushi en tonijntartaar, volgt het voorgerecht: Nobashi, advocado en quinoa dat ook in Heers hip blijkt. Tweede gang bestaat uit overheerlijke champignons met soja en een oosterse hoisinsaus. Als iemand die zelden champignons eet, gingen deze er probleemloos in. Een zachte textuur en de zoete hoisinsaus maakte het nog toegankelijker.

De borden en het bestek ogen tot nu toe sober, maar klassevol. "We hebben alles zelf bedacht en gemaakt, behalve ons servies", lacht Mitchell die geregeld de keuken verlaat om samen met Daniela de gerechten toe te lichten.

Wilde eend

Als Daniela het hoofdgerecht - wilde eend (foto) - serveert, schenkt Mitchell de gewenste hoeveelheid jus. De eend is perfect gebakken, maar heeft een meer onbekende nasmaak. Het is wennen, maar de combinatie met de jus is in orde. Na meer dan twee uur tafelen - en het moeilijk strekken van de benen door het tafelmodel - volgt het dessert: peer, dulce de leche met gember én popcorn. Verrassend, zoet, zoals een dessert moet zijn. Het rood fruit brengt Mitchell zelf nog snel na. Zelfgemaakte madeleines en chocoladetruffels zijn de kroon op de verwenkoffie. (MMM)

2 Het hoofdgerecht.
Marco Mariotti Het hoofdgerecht.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer