Veertig maanden cel voor Luikse dief

Een man (39) uit Chaudfontaine vliegt voor veertig maanden achter de tralies. Zijn zus (33) krijgt een werkstraf van tachtig uren. Het duo is schuldig aan het plegen van diverse inbraken tussen 2 juni 2014 en 17 december 2016 in Borgloon, Lanaken, Gingelom, Heers en Herk-de-Stad.

Het duo leek vooral uit te zijn op juwelen, maar nam ook onder meer een laptop, flessen champagne en een geldsom mee. De man bevindt zich in staat van wettelijke herhaling. Volgens de procureur werkte het duo steevast volgens dezelfde werkwijze: de man belde aan en als er niemand thuis was, ging hij achterom om in te breken. "Een getuige zag de beklaagde in Gingelom de oprit opwandelen, er werd ook een voertuig gezien waarin de vrouw zat. Met dank aan een goede persoonsomschrijving, werd het voertuig uit het verkeer gehaald en werd het duo geïdentificeerd. In de wagen lag een platte schroevendraaier en plastic wegwerphandschoenen”, klonk het tijdens de behandeling. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer