VIDEO. Politie en DOVO vallen massaal binnen bij nazi-sympathisant in Heers: omgeving afgezet en buren geëvacueerd

Buurtbewoners uren geëvacueerd door mogelijke aanwezigheid explosieven

De lokale politie en ontmijningsdienst Dovo zijn maandagavond massaal binnen gevallen in een woning in de Bovelingenstraat in Mechelen-Bovelingen, bij Heers. Speurders vreesden dat een gekende nazi-sympathisant in zijn woning verschillende explosieven had verzameld. De omgeving werd een groot deel van de avond afgezet en enkele buren moesten hun huis verlaten.

Speurders hadden maandagmiddag in de buurt al een auto teruggevonden met gestolen nummerplaten. Of de betrokken buurtbewoner daar iets mee te maken had, is nog niet duidelijk. Het onderzoek leidde de politie in de loop van de dag in elk geval naar G.S.,  die wat verderop in de Bovelingenstraat tussen Heers en Mechelen-Bovelingen woont. De man is al langer berucht bij het gerecht. Regelmatig was hij al betrapt voor drugsfeiten en andere kleine criminaliteit. Maandag werd echter gevreesd dat de man ook wel eens explosieven in zijn woning verzameld kon hebben.

2 Maandagavond kwamen de politie en Dovo massaal ter plaatse.
Toon Royackers Maandagavond kwamen de politie en Dovo massaal ter plaatse.

Evacuatie

Maandag in de late namiddag bereidde de lokale politie daarom een inval voor in zijn rijwoning in de Bovelingenstraat. De hele buurt werd afgezet en verschillende buurtbewoners moesten uit voorzorg hun huis verlaten. Ze werden opgevangen door familieleden. In de loop van de avond kwamen deskundigen van het Belgisch leger ter plaatse om de woning en de aanwezige grondstoffen te onderzoeken. Ook de brandweer werd ter plaatse gevraagd om enkele deuren open te breken. Om alle risico's uit te sluiten, sloot de politie de drukke verbindingsweg door Mechelen Bovelingen plaatselijk af.

Neonazi

Bewoner G. S.  staat in de buurt gekend als nazi-sympathisant. Hij steekt zijn bizarre voorkeur met allerlei tatoeages bovendien niet bepaald onder stoelen of banken. Buurtbewoners verklaren dat ze hem zelfs regelmatig speeches van Hitler hebben horen afspelen. “De meeste buurtbewoners ontwijken hem dan ook”, klonk het maandag vol afschuw. 

Het parket van Limburg kon maandagavond nog geen informatie geven. Het is ook nog niet duidelijk of er effectief gevaarlijke explosieven of grondstoffen aangetroffen werden in de woning. De politie heeft wel alvast een auto en de woning doorzocht met een drugshond. Dezelfde speurders controleerden wat verderop een tweede woning in dezelfde straat, waar de verdachte wel eens langs kwam. Ondertussen zijn de meeste bewoners kunnen terugkeren naar hun huis en lijkt het explosiegevaar geweken.

2 G.S. steekt zijn nazi-sympathieën niet onder stoelen of banken.
RV G.S. steekt zijn nazi-sympathieën niet onder stoelen of banken.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mark Deleeuw

    Mafkees! Doe iets met je leven i.p.v. soldaatje spelen en een stoer tattootje... Je zult het hebben gebaard als moeder..al die moeite voor zo figuur.

Lees meer