2 Club Andromeda ligt langs de Chaussée d'Amour in Heers.
Jimmy De Schrijver Club Andromeda ligt langs de Chaussée d'Amour in Heers.

Vijf vitrines van meisjesbar met voorhamer stukgeslagen

UITBATER CLUB ANDROMEDA: "VOOR TIENDUIZENDEN EURO'S SCHADE"

Een man heeft in de nacht van woensdag op donderdag met een voorhamer vijf vitrines van een bar langs de Chaussée d'Amour in Heers aan diggelen geslagen met een voorhamer. De barmeisjes van Club Andromeda op de Steenweg bleven ongedeerd, maar waren wel in shock. De baruitbater raamt de schade aan het gebouw op tienduizenden euro's.

"Rond 2.30 uur zijn de feiten gebeurd", legt de bareigenaar van Club Andromeda langs de Steenweg in het centrum van Heers uit. "Met een voorhamer heeft de dader het glas van de vitrines kapotgeslagen. Bij de oude ramen, die niet verstevigd zijn, kon hij een gat in de ruit slaan. Bij twee ruiten, die wel gelaagd zijn, lukte het niet om een gat de slaan, maar is de vitrine wel verbrijzeld. Ik schat de schade op enkele tienduizenden euro's. Het is de tweede keer dat we hier geconfronteerd worden met dergelijke feiten. Enkele jaren geleden werden de ramen ook al eens stukgeslagen. Ook toen was de materiële schade groot."


Op het moment dat de dader de vitrines aan diggelen sloeg, zaten enkele dames achter het raam. "Zij zijn fysiek ongedeerd, maar zijn natuurlijk in shock van wat er is gebeurd", legt de baruitbater uit. "Een meisje heeft zelfs een uur lang zitten nabeven. Ik heb een tiental dames die verdeeld over vijf bars werken. Ze wonen hier ook. Natuurlijk zijn ze bang." Over het motief en de dader van de aanval op de bar bestaat nog onduidelijkheid. Voor de baruitbater en de politie is het gissen of het om een ontevreden klant gaat, dan wel om een jaloerse concurrent. "Ik heb geen idee wie dit gedaan heeft of waarom hij hier de ramen is komen stukslaan", zucht de uitbater.

2 De ramen zijn helemaal verbrijzeld.
Jimmy De Schrijver De ramen zijn helemaal verbrijzeld.

Camerabeelden

"Ik zal dan zeker ook niemand beschuldigen. Ik heb geen camerabeelden. We kunnen dus ook niet zien wie het gedaan heeft. Alleen jammer dat de boel nu kort en klein is geslagen. Ik hoop dat de politie de dader snel kan vatten."


De lokale politie van de zone Kanton Borgloon startte meteen een onderzoek. "We hebben een sporenonderzoek uitgevoerd bij de Club Andromeda", bevestigt politiewoordoverster Dorien Baens. "Uit de verklaring van een van de barmeisjes is de dader te voet gevlucht." Vermoedelijk stapte de man even verderop in een voertuig om zo weg te rijden. De politie zal de beelden van de veiligheidscamera's en ANPR-camera's in de buurt onderzoeken in de hoop de dader te kunnen vatten. Bij Club Andromeda was het donderdagmiddag alweer business as usual. Een van de meisjes presenteerde zich opnieuw in de vitrine waar de dader niet door het gelaagde glas geraakte.

Lees meer