2 Bij een trouw vorige week werd het rustige Heers op zijn kop gezet
DSS Bij een trouw vorige week werd het rustige Heers op zijn kop gezet

Vuurwerk, wegblokkades en spookrijders: Burgemeester sluit feestzaal ‘t Pleintje in Heers na uit de hand gelopen trouwstoet

De feestzaal in Heers moet drie maanden dicht. Dat heeft de burgemeester beslist nadat een huwelijksfeest het centrum van Heers zaterdagavond opnieuw op zijn kop zette. Een luidruchtige trouwstoet trok toeterend door de Haspengouwse gemeente. Vorige zondag blokkeerden feestvierders al de doorgang, en werd er in tegenoverstelde richting gereden en vuurwerk afgestoken.

“Na diverse weken onrust in het centrum van Heers en na het niet-naleven van de opgelegde regels hebben we besloten in overleg met de politiediensten om de feestzaal voorlopig te sluiten voor 3 maanden met onmiddellijke ingang. We willen zo ook een duidelijk signaal geven dat dit niet kan. Regels zijn er voor iedereen, regels dienen nu eenmaal door iedereen gevolgd te worden, los van de nationaliteit”, zegt waarnemend burgemeester Kristof Pirard (open Vld) die zondagochtend een extra college van burgemeester en schepenen samenriep om deze sluiting van 3 maanden met onmiddellijke ingang te bekrachtigen. “Ik wens te benadrukken dat zowel het gemeentebestuur als onze politiediensten steeds de nodige maatregelen hebben getroffen met eerdere conflicten en toen reeds de nodige stappen hebben gezet.”

2 Gisterenavond trok er opnieuw een trouwstoet door Heers
DSS Gisterenavond trok er opnieuw een trouwstoet door Heers

Vuurwerk en wegblokkades

“Er werden in het verleden duidelijke regels opgesteld die helaas niet gevolgd werden. Vorige week was meer dan erover met wegblokkades en zelfs vuurwerk”, vertelt schepen Kristof Pirard. Toen al hadden we de bestuurlijke procedure opgestart en duidelijk gemaakt aan de uitbater alsook aan de komende feestvierders dat er duidelijke regels waren opgelegd die moesten gevolgd worden. Helaas moeten we vaststellen dat deze gisterenavond wederom niet gevolgd werden. Daarom sluiten we de feestzaal voorlopig voor 3 maanden met onmiddellijke ingang maar de bestuurlijke procedure blijft uiteraard lopende. Deze week komen we zoals gepland nogmaals samen met de betrokken instanties om de toekomst van de zaal verder te bespreken. Maar we willen nu reeds een zeer duidelijk signaal stellen dat dit echt niet meer door de beugel kan.”

Begrip voor ieders cultuur

“Met alle begrip voor ieders cultuur maar dit betekent niet dat de orde moet verstoord worden en dat regels mogen verbroken worden. Zowel vorig weekend als voor gisteren maar ook in het verleden werden er gerechtelijke PV’s opgesteld en GAS- boetes opgelegd aan diegenen die zich niet aan de wegcode en regels hebben gehouden. Iedereen is welkom in Heers, maar we spelen wel volgens de regels van hetzelfde spel”, besluit Pirard.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer