De snelheidsdrempel in de Oude Godstraat
Antoon Verbeeck De snelheidsdrempel in de Oude Godstraat

“Snelheidsdrempel Oude Godstraat creeërt onveilige situaties”

De snelheidsdrempel op het kruispunt met de Oude Godstraat en de Herentalsesteenweg creëert volgens gemeenteraadsleden Marcel Van Hoof (eta+) en Michel Van Dyck (N-VA) onveilige situaties. De snelheidsdrempel kwam er net om de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten van de academies te garanderen tijdens de werkzaamheden van het nieuwe academiegebouw. 

“Komende van Booischot rem je af om over de drempel te rijden en moet je tegelijkertijd oppassen voor het verkeer dat naar beneden rijdt op de Herentalsesteenweg. Vroeg of laat komen er problemen van en ik heb liever nooit dan laat. Ik begrijp dat het veilig moet zijn voor de kinderen, maar de ouders moeten ook veilig kunnen rijden”, aldus Van Hoof. Van Dyck, buschauffeur van beroep, stelde voor om de drempel weg te halen. “Naar mijn gevoel is het er alleen maar gevaarlijker op geworden. Al maanden haat ik die drempel. Neem hem gewoon weg.” 

Schepen van Lokale Mobiliteit in Heist Katleen Vantyghem (N-VA) wil de ligging van de drempel nog eens bekijken. “Maar veel mogelijkheden zijn daar niet. Leggen we hem net na het zebrapad, dan hebben de voetgangers die de straat oversteken niet het voordeel van het vertragingseffect van de drempel. Mensen komen eigenlijk veel te snel vanuit de Herentalsesteenweg gereden. Als iedereen de regels zou naleven, dan zou het veel vlotter gaan. Ik begrijp dat het vervelend is, maar het garandeert wel de veiligheid van de voetgangers.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc PEETERS

    Een onveilige situatie wordt gecreëerd door het feit dat wagens, komende vanuit Booischot, het verkeerseiland links nemen om zo de verkeersdrempel te vermijden. Wanneer je dan vanop de Herentalsesteenweg de Oude Godstraat indraait als autobestuurder krijg je pas gevaarlijke situaties, ook voor de fietsers die vanuit het centrum komen. Geen éénmalige vaststelling, maar de laatste twee weken al meermaals ervaren.

Lees meer