Tim Van der Zeypen

Bewoner gewond bij uitslaande brand van tuinhuisje

De bewoner van een woning langs de Oude Gendarmeriestraat is vannacht gewond geraakt bij een uitslaande brand van zijn tuinhuis. Hij liep lichtte brandwonden op bij de eerste bluswerken. Het tuinhuis brandde volledig uit.

De brand werd opgemerkt rond middernacht vannacht. De bewoner ondernam eerst zelf nog een bluspoging maar zonder succes. De hulpdiensten werden verwittigd en kwamen massaal ter plaatse. Bij hun aankomst sloegen de vlammen uit het tuinhuis aan de achterkant van de woning. Het ging om een metalen tuinhuis. Ondanks de hulpdiensten de brand snel onder controle kregen, is de schade groot. Het tuinhuis is volledig vernield. Ook aan de woning was beperkte schade. Zo zorgde de hitte van de brand voor het wegsmelten van de dakgoot en de regenpijp. “Er sprong ook nog een raam stuk”, aldus de brandweer. De bewoner liep bij de bluspoging lichte brandwonden op aan zijn handen en moest worden verzorgd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer