2 De meisjes en jongens van Chiro Zonderschot, aan de overvolle brievenbus bij de kleuterschool.
Antoon Verbeeck De meisjes en jongens van Chiro Zonderschot, aan de overvolle brievenbus bij de kleuterschool.

Brievenbus al 2 weken niet geleegd

CHIROMEISJES WACHTEN OP KAMP TEVERGEEFS OP KAARTJE

De brievenbus aan de kleuterschool van Zonderschot wordt al bijna twee weken niet geleegd, tot ongenoegen van de bewoners. Een groot deel van de brieven in de bus was bestemd voor de Chiromeisjes die sinds gisteren terug zijn van kamp. "We vonden het al zo raar dat we geen brieven kregen", aldus de Chiromeisjes.

De ouders en grootouders in Zonderschot hadden wel wat uit te leggen aan de meisjes die gisteren terugkwamen van kamp. De 120 meiden hebben namelijk tijdens het kamp geen nieuws van het thuisfront ontvangen. Niet dat mama en papa hen niet wilden contacteren, de brief richting Chirokamp bleef gewoon in de postbus zitten. "De eerste dag hoorde ik bij het posten dat mijn brief in de bus op een stapel brieven terechtkwam. De volgende dag zag ik door de gleuf de brieven liggen en een dag later kon mijn brief er al niet meer bij", legt Swa Van den Broeck uit.

2 De brieven in de bus zitten tot aan de gleuf.
Antoon Verbeeck De brieven in de bus zitten tot aan de gleuf.

Nieuwe ophaalronde

"Ik heb zelf contact opgenomen met iemand die bij de post werkt. Blijkbaar is men op 10 juli met nieuwe ophaalrondes gestart en is deze brievenbus niet opgenomen in de ronde van zowel Heist-op-den-Berg als die van Herentals. Die persoon is te rade gegaan bij bpost maar kreeg een lange tijd geen antwoord. Uiteindelijk beloofde men dat op donderdag de bus zou leeggemaakt worden, maar zoals je ziet... Ze zit nog vol."

"We vonden het al zo raar dat we geen brieven kregen. Maar we wisten dat het niet de schuld was van onze ouders. Zij sturen altijd een brief als wij op kamp zijn", reageren Chiromeisjes Marie De Bock, Lies De Meutter en Nette Heremans. "Voor onze kinderen is het niet fijn dat ze geen brief hebben ontvangen", zegt mama Nadine Lenaerts.

"Misverstand"

"De mensen hier hebben zegels en kaartjes gekocht om naar hun dochter, kleindochter en petekind te sturen, en ze zitten hier nog in die bus. Nu is het natuurlijk te laat. Onze meisjes zijn net terug en vandaag vertrekken de jongens. Het moet ook niet leuk zijn voor de ouders van de kinderen die hier in Zonderschot op kamp zijn. De brieven die voor hen bestemd zijn, zitten waarschijnlijk ook in de bus.


"Bpost is door verschillende mensen op de hoogte gebracht, en toch steekt deze bus nog vol. Heel triestig", vertelt Nadine. "Ik hoop dat ze bij het leegmaken van de bus rekening houden met de Chiro en hun post netjes doorgeven, zodat de meisjes toch nog hun brieven krijgen."


Wat er precies is misgegaan is onduidelijk. Bij bpost beloofde men om er de lokale teamleader op te zetten. "Vermoedelijk gaat het om een misverstand. Er werd onlangs een nieuwe ophaalronde uitgetekend voor de rode brievenbussen in de streek", aldus woordvoerster van bpost Barbara Van Speybroeck.

Lees meer