De band Statue nam in het verleden deel aan Concours Hestival en won.
Marc Aerts De band Statue nam in het verleden deel aan Concours Hestival en won.

Concours Hestival heeft zijn vijf finalisten gekozen

De Heistse concertorganisatie Trippel-Twieje-Nul en Hestival vzw hebben vijf bands geselecteerd die op zaterdag 4 mei tijdens Concours Hestival zullen strijden voor een plaatsje op zomerfestival Hestival. Meer dan 160 bands schreven zich in voor de muziekwedstrijd, die na zeven jaar opnieuw wordt georganiseerd. 

“Uit de vele inschrijvingen hebben we samen met Trippel-Twieje-Nul vijf groepen geselecteerd. De finalisten zijn: Bel-Air, ICTO, DK, Kolonel Djafaar en TWOFVCE. De volgorde waarin de groepen aantreden, wordt de avond zelf bepaald aan de hand van een loting”, deelt Hestival vzw mee. “De jury zal bestaan uit Gert de Bie (Het Voorwoord, De Living, Toekan Records, DJ Easy Bies), Filip de Bot (Penthouse Studio), Manu Morris (Verantwoordelijke programmering Hestival), Frederik Jacobs (Humo, Indiestyle) en Ward Cannaerts (Hoofd Marketing en Communicatie Ancienne Belgique). Zij zullen bepalen welke groep het laatste plaatsje op de affiche van Hestival krijgt.”

Alle aanwezigen zullen op zaterdag meteen ook de volledige line-up van Hestival, dat op 24 augustus zijn 15de verjaardag mag vieren, te horen krijgen. Naast een plaatsje op de affiche van Hestival is er ook nog de publieksprijs. Enkel wie reeds bij aanvang van het eerste optreden aanwezig is, heeft recht op een stemformulier voor deze prijs. Concours Hestival start om 19.30 uur in de Blauwe zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg. Toegang is gratis. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer