Auteur Ivan Dockx aan het Hof van Riemen.
Foto Legreve Auteur Ivan Dockx aan het Hof van Riemen.

Geschiedenis van 36 kastelen gebundeld in 1 boek

Ivan Dockx (33) uit Itegem heeft met 'Kastelenpracht uit de bredere Heistse regio' een nieuw boek uit. Ivan dook een jaar geleden in zijn archief en haalde informatie uit werken van de lokale heemkundige kringen. Resultaat: een boek van 73 bladzijdes vol geschiedenis en weetjes over 36 kastelen.


"In 2011 publiceerde ik een eerste boek rond vijftien kastelen uit Itegem en de directe omgeving. Omdat deze uitgave zo'n succes was, ben ik een jaar geleden gestart met een vervolg. Deze keer is het onderwerp kastelen uit de brede regio rond Heist-op-den-Berg", legt Ivan uit. "Zo komt het verhaal rond het kasteel Hof Van Riemen in Heist aan bod. In de negentiende eeuw kwam dat in handen van de familie Hanssens uit Vilvoorde. Het kasteel van Putte, bekend als het voormalig gemeentehuis, werd in het verleden dan weer gebruikt als een jachtslot van de ridders van de Duitse Orde. Zij hadden hun hoofdkwartier in Mechelen en kwamen in Putte jagen."


Ivan schreef ook de geschiedenis neer van kastelen uit onder andere Duffel, Bonheiden en Lier. Het boek 'Kastelenpracht uit de bredere Heistse regio' is dit weekend te verkrijgen tijdens de 51ste Itegemse Boekenbeurs in de basisschool. De kostprijs bedraagt 15 euro. Het boek kan je ook bij Ivan bestellen via z'n emailadres ivandockx@gmail.com (AVH)

Lees meer