2 Gert en Janosch Dupont
Barbara Peremans Gert en Janosch Dupont

Heistse vader en zoon zijn campagnegezichten van ‘Ik wacht mee’

Heistenaar Janosch Dupont en zijn vader Gert zijn de gezichten van de ‘Ik wacht mee’-campagne. Janosch werd 14 jaar geleden na een zwangerschap van amper 24 weken geboren. Een zuurstoftekort zorgde voor hersenschade en een fysieke en verstandelijke handicap. Na tien jaar wacht het gezin Dupont nog steeds op een persoonlijk assistentiebudget (PAB). “We roepen mensen op om Janosch en de 20.000 andere gezinnen die wachten, te steunen door mee in de virtuele wachtrij te gaan staan. Dat kan eenvoudig door een foto te maken van je rug, de foto op Instagram te posten en @ikwachtmee bij de foto te plaatsen. Zo kom je vanzelf op www.ikwachtmee.be terecht”, vertelt Kim Vercruysse, woordvoerder van de campagne.

Vader Gert stond begin dit jaar nog in deze krant nadat hij een brief had gestuurd naar bevoegd minister Jo Vandeurzen. “We hebben opnieuw een aanvraag ingediend. Officieel is er nog niets veranderd”, reageert Gert. “Het gebrek aan hulp weegt op ons gezin. We rijden elke dag 100 kilometer naar het dagcentrum. Onze 16-jarige dochter Nina heeft ook aandacht nodig, maar een simpele uitstap is eerder een uitputting. We proberen positief te blijven, maar onze hoop slinkt toch elk jaar een beetje meer. Ook wij willen een duidelijk signaal geven: we hebben geen idee hoelang we dit nog volhouden.” De campagne is een gezamenlijk initiatief van Onafhankelijk Leven, KVG, VFG, Absoluut, SOM en Vlaams Welzijnsverbond.

2 Janosch en Gert
Marc Aerts Janosch en Gert

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Verstrepen

    Dit is een echte schande dat de familie Dupont zolang persoonlijke assistentiebudget terwijl niet Belgen hier van de eerste dag alles krijgen. Ik denk dat de familie Dupont beter voor enkele maanden verhuist naar het buitenland en dan terug komt met de vermelding, ik ben gevlucht naar België!

Lees meer