Deze leerlingen trokken op buitenlandse stage.
Sint-Lambertusinstituut Deze leerlingen trokken op buitenlandse stage.

Leerlingen Sint-Lambertusinstituut doen ervaring op in Ierland, Italië en Duitsland

Het Sint-Lambertusinstituut organiseerde dit jaar opnieuw buitenlandse stages voor haar leerlingen. Dit schooljaar zijn leerlingen uit de richtingen Houttechnieken en -bewerking, Lassen-constructie en Elektrische installatietechnieken vertrokken naar Ierland, Italië en Duitsland.

“In Ierland hebben ze stage gelopen bij Reynaers Aluminium. Ze werden er ingeschakeld in het productieproces van aluminium ramen en beslag. In Italië hebben de leerlingen twee weken meegedraaid op de productieafdeling van Baltimore Aircoil. In Duitsland werd er naarstig getimmerd samen met het bedrijf Willi Heinz Zimmerei”, deelt de school mee. 

“Onze leerlingen krijgen door middel van de stages de kans om in de bedrijfswereld kennis op te doen inzake de meest geavanceerde technieken en toepassingen. Ze kunnen er hun opgedane schoolkennis omzetten in praktijk. Het feit dat onze leerlingen hun stage in het buitenland doen, biedt bovendien een enorme meerwaarde. Ze kunnen er kennismaken met een andere bedrijfscultuur, ze zullen methodes aangeleerd krijgen die in Belgische bedrijven niet aan bod komen. Het zal hen ook een bredere kijk op de wereld geven en het zal voor hen een extra troef zijn als zij zich later op de arbeidsmarkt zullen begeven.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer