MECHELEN - De correctionele zittingszaal van het gerechtsgebouw van Mechelen.
David Legreve MECHELEN - De correctionele zittingszaal van het gerechtsgebouw van Mechelen.

Man steelt voor duizenden euro’s aan sigaretten: “Ik deed het omdat ik onder invloed was van drugs”

Een man uit Heist-op-den-Berg heeft zich maandag mogen verantwoorden voor een inbraak in een nachtwinkel langs de Liersesteenweg én een inbraakpoging. Hij ging er destijds vandoor met sigaretten. Hij riskeert nu een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel.

“Ik heb die diefstallen niet gepleegd omdat ik schulden had of het financieel moeilijk had. Wel omdat ik onder invloed was van speed”, verklaarde de Heistenaar destijds aan de politie. Die hadden hem herkend op camerabeelden van de nachtwinkel. Op 23 januari 2019 was hij de handelszaak binnengedrongen en ging hij ervandoor met duizenden euro’s aan sigaretten. Een deel ervan werd bij een huiszoeking teruggevonden.

Enkele dagen na de eerste inbraak, werd hij opnieuw opgemerkt op de camerabeelden bij een tweede inbraak. Alleen bleef het toen bij een poging. De schade die de uitbater van de nachtwinkel leed, zo’n 2.000 euro, werd intussen al vergoed. Bijkomend riskeert hij naast een celstraf van zes maanden ook nog een geldboete tot 8.000 euro met uitstel.

Die straf kwam er onder meer omwille van de inbraak en inbraakpoging, maar ook omdat er bij de huiszoeking drugs werd gevonden. Het ging om zo’n 18 gram speed. Zijn raadsman Eric Verbist vertelde op de zitting dat hij een drugsprobleem heeft en stelde een begeleiding voor zijn drugsproblematiek voor. Die bleek nodig te zijn. Op de zitting moest de Heistenaar een drugstest ondergaan en bleek hij onder invloed te zijn van cannabis en speed.

Vonnis op 25 november.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Janssens

    "Ik deed dat omdat ik onder invloed van drugs was". Waarom zou dat een verzachtende omstandigheid moeten zijn? Ik zou eerder denken verzwarend! Er heeft toch niemand je verplicht om dat te doen, het is zelfs bij wet verboden. Dan kan men bij een verkeersongeval ook zeggen dat men er niet kan aan doen, want men was onder invloed van alcohol.

Lees meer