2 Mama Annick en papa Glenn met de kleine Mathis.
Marc Aerts Mama Annick en papa Glenn met de kleine Mathis.

Nu ook sms-actie voor zieke Mathis (1,5), die behandeling van 182.000 euro nodig heeft

Het Belgisch KinderKanker Steunfonds (BKKS) is een sms-actie gestart voor de kleine Mathis Geens uit Booischot. Hij is 17 maanden oud en heeft een kwaadaardig tumor op zijn bijnier: neuroblastoom. Een nieuwe immunotherapie kost echter 182.000 euro. “We zamelden met andere acties al 51.000 euro in, alle hulp is dus welkom”, reageert mama Annick Tielemans.

Op amper enkele dagen tijd werd 1,9 miljoen euro ingezameld, nodig voor het medicijn voor de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk. Dat succesverhaal bracht het Belgisch KinderKanker Steunfonds ertoe om ook voor Mathis een gelijkaardige actie op te zetten. “We kregen eerder deze week de vraag of we zo’n actie een goed idee vinden en natuurlijk hebben we meteen ingestemd. Ook al sturen maar enkele mensen een sms: alle beetjes helpen”, zegt Tielemans.

“Ik weet niet goed wat we kunnen verwachten. Misschien zijn mensen het - na hun steun aan Pia - beu om met gelijkaardige acties geconfronteerd te worden? Of misschien beseffen velen nu net hoe ze met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken? Dat is op dit moment moeilijk in te schatten. Dankzij andere acties - via BKKS en via Facebook - werd al 51.000 euro ingezameld. We zijn ook druk in de weer met een wafeltjesverkoop, via familie en vrienden.”

Mathis is 17 maanden oud maar heeft al acht chemokuren, veertien bestralingen, een operatie en een stamceltransplantatie achter de rug. De terugbetaling van het medicijn dat hem nu zou kunnen helpen, moet nog door een commissie worden onderzocht. “Als er uiteindelijk tóch een terugbetaling komt, gaat het ingezamelde geld via BKKS sowieso naar een ander kindje met kanker. Er zijn spijtig genoeg nog zoveel anderen die financiële steun kunnen gebruiken.”

2 De actie steunen kan door ‘Mathis’ te sms’en naar 6045, 1 sms kost 2 euro.
rv De actie steunen kan door ‘Mathis’ te sms’en naar 6045, 1 sms kost 2 euro.

223 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kirsten Vanhoomissen

    Ik heb een sms’je gestuurd (paar dagen geleden), maar niks van bevestiging ontvangen..

  • dix van roy

    @jacky vanderplas. : Daar heb je volkomen gelijk... Grote schande dat zoiets allemaal getollereerd word terwijl iedere belg VERPLICHT 52€ jaarlijks dient te betalen.... Vraag me vaak af waar al da geld blijft 'plakken'

Lees meer